Jufčice

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Jufčice

Sastojci

Testo

  • 500 g brašna
  • 3 dl mlake vode
  • 1 kašičica soli

Fil

  • ½  dl ulja
  • 100 g margarina
  • 300 g goveđeg pršuta
  • 200 g blitve
  • ½ kašičice bibera

 

Način pripreme

  1. U manju šerpu sipati vodu. Staviti pršut da se kuva oko 40 minuta.
  2. Od sastojaka za testo umesiti testo koje mora da bude mekano i da se ne lepi za prste. Testo podeliti na jufke veličine jajeta i ostaviti obrašnjavljene pokrivene prijanjajućom folijom da stoje barem 20 minuta.
  3. Istopiti margrin u ulju i ostaviti sa strane.
  4. Svaku jufku istanjiti oklagijom i od dve napraviti sendvič, tako što se jedna istanjena jufka premaže istopljenim margarinom, a preko se stavlja druga istanjena jufka.
  5. Tako dobijen sendvič od testa razvući rukama da bude što tanje i peći kao koru na plotni ili tignju.
  6. Proces ponavljati sve dok ne ostanu 4 jufke. Jednu preostalu jufku razvući i njome prekriti omašćeno dno tepsije za pečenje.
  7. Nakon toga jednu po jednu pečenu koru cepati i umokati u supu od suvog mesa, i slagati kao gužvaru u pleh. Preliti sa 2 kutlače supe. Na natopljene kore poređati isečeno kuvano suvo meso, dodati blitvu, posuti biberom. Sve preliti sa nekoliko kutlača supe i nekoliko kašika rastopljenog margarina. Prekriti sa 3 sloja razvučenog testa, jufčica.
  8. Poslednji sloj testa dobro namazati istopljenim margarinom.
  9. Peći na 200°C 20 minuta, odnosno dok testo ne dobije rumenu boju.
  10. Izvaditi iz rerne, ostaviti da se malo ohladi i služiti toplo.
Podeli: Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone

Lepi Brka

Lepi Brka je svet proputovao na najbolji način, uvek u blizini kvalitetne kuhinje.

im250_kobaridski strukli
prethodna
Kobaridski štrukli
im252_bobici
sledeća
Bobiči

Dodajte svoj komentar