Kapkejk sa medenjacima

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Kapkejk sa medenjacima

Sastojci

Za 12 komada

 

Osnova

180 g brašna (tip 400 meko)

100 g šećera

2 kesice burbon vanila šećera

1 kašičica praška za pecivo

80 ml ulja

80 g putera

2 jaja

150 ml mleka

začini za medenjake (cimet, muskatni orašćić, karanfilić)
Za prelivanje

80 g meda

40 g vode


Krem

140 g putera

70 g šećera u prahu

100 g bele čokolade

 

Pomešati puter, šećer i ulje. Dodati toj smesi i jaja. Mutiti žicom da se sjedini. Dodati malo brašna, a zatim i ostatak brašna pomešan sa praškom za pecivo i začinima za medenjake. Lagano sipati mleko i mešati žicom. Dobijenom smesom puniti korpice do 2/3 zapremine. Trebalo bi sve korpice da budu jednako napunjene. Peći u rerni 20 minuta na 170 stepeni.

U posudu sipati puter i prah šećer, pomešati ih prvo ručno, a zatim mutiti mikserom bar 10 minuta. U umućeni puter i šećer dodati istopljenu i prohlađenu belu čokoladu. Blago zagrejati med i dodati u vodu.

 

Ispečene kapkejkove zaliti smesom meda i vode, a zatim namazati umućenim kremom.

 

Podeli: Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone

Kitchen TV

TORTICA OD MEDENJAKA (5)
prethodna
Tortica od medenjaka
CIZ KAPKEJK (5)
sledeća
Čiz kapkejk

Dodajte svoj komentar