Kapkejkovi sa ratlukom

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Kapkejkovi sa ratlukom

Sastojci

Osnova

150 g brašna
150 g šećera
1 kašičica praška za pecivo
2 kašike kakao praha
120 ml jake crne kafe
100 ml mleka
80 g putera
50 ml ulja
2 jaja

Krem

200 ml slatke pavlake
2 kašičice instant kafe
100 g crne čokolade
100 g bele čokolade

Dekoracija

ratluk od oraha
ratluk od ruže

 

U jednu posudu sipati sve suve sastojke, pa dodati kafu, mleko, jaja i otopljeni puter i ulje. Sve ovo mutiti samo ručno, bez miksera. To je gotova osnovna smesa.
Pripremiti kalup za pečenje i rasporediti papirne korpice u njega. U svaku korpicu sipati smesu do 2/3 zapremine. Kapkejkovi se peku od 20 do 22 minuta, u rerni zagrejanoj na 170 ºC, bez ventilatora.

Zagrejati pavlaku i u njoj rastopiti kafu. Preliti pola vruće smese preko bele, a pola preko crne čokolade. Rastopiti čokoladu i umešati oba fila da se čokolada potpuno rastopi. Ohladiti kremove. Ganaš krem od bele čokolade hladiti preko noći, a od crne, pola sata do sat. Umutiti mikserom i crni i beli ganaš. Naneti na kapkejkove iz dresir kese uz upotrebu zvezdastog nastavka. Dekorisati komadićima ratluka: bele dekorisati ratlukom od oraha, a crne ratlukom od ruže.

Napomena: Beli čokoladni ganaš pripremi dan ranije da bi mogao da se umuti. Peći u belim masnim papirnim korpicama, jer se one lako skidaju.

Podeli: Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone

Kitchen TV

IMG_7698
prethodna
Kapkejk od šargarepe i oraha
IMG_7783
sledeća
Lažni krem brule

Dodajte svoj komentar