Kapreze torte

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Kapreze torte

Sastojci

Kapreze limun

4 jaja

200 g bele čokolade za kuvanje

320 g bademovog brašna

180 g margarina sa maslacem

130 g šećera

2 kašike kisele pavlake

2 kašike limunovog soka

1 limun

1 lajm

 

Dekoracija

100 g borovnica

šećer u prahu

Otopiti čokoladu na pari. Penasto umutiti cela jaja sa šećerom, margarin staviti na tihu vatru da se otopi, izrendati koru lajma i limuna. Kada se jaja lepo umute dodati kiselu pavlaku, još malo mutiti i dodati otopljenu belu čokoladu. Dodati rendanu koru limuna i lajma, bademovo brašno i na kraju dodati otopljeni margarin. Sve lepo sjediniti i na kraju dodati sok jednog limuna, pa još malo promešati i masu sipati u pripremljeni kalup. Peći tortu u zagrejanoj rerni 40 minuta na 170 stepeni. Kada se ispeče i ohladi izvaditi iz ringa, posuti šećerom u prahu i preko šećera  poređati borovnice.

 

 Kapreze čokolada

 

4 jaja

200 g seckane crne čokolade

170 g šećera

1 šipka burbon vanile

250 g bademovog brašna

200 g margarina sa maslacem

 

Krem

250 ml mleka

30 g šećera

30 g gustina

2 žumanca

150 g umućenog šlaga

 

Dekoracija

150 g malina

šećer u prahu

Umutiti mikserom cela jaja sa šećerom da se dobije  čvrsta masa, dodati margarin (da bude mekan, ali ne sme da se greje u mikrotalasnoj, najbolje da par sati stoji na sobnoj temperaturi). Zatim, dodati otopljenu čokoladu, bademovo brašno i sve ručno izmešati, pa dodati malo rendane čokolade. Masu sipati u ring za pečenje i peći u zagrejanoj rerni 40 minuta na 170 stepeni.

Krem – Staviti 200 ml mleka i šećer na tihu vatru da prokuva. Ostatak mleka pomešati sa žumancima i gustinom i kad mleko provri zakuvati krem. Kada se krem prohladi umutiti ga mikserom i dodati mu 150 g umućenog šlaga.

Pečenu i ohlađenu tortu, namazati kremom, poređati maline i celu tortu posuti prah šećerom.

Podeli: Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone

Kitchen TV

cokoladna zavrzlama
prethodna
Čokoladna zavrzlama
kardinal
sledeća
Kardinal

Dodajte svoj komentar