Karamel kapkejkovi sa kokicama

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Karamel kapkejkovi sa kokicama

Sastojci

Osnova

140 g brašna
140 g šećera

2 kesice pudinga sa ukusom čoko-nugata
1 kesica karamel šećera
1 kašičica praška za pecivo
200 ml mleka
2 jaja
100 g putera
30 ml ulja

 

Punjenje

150 g žutog šećera
90 ml slatke pavlake
75 g putera

 

Krem

50 g punjenja
250 ml slatke pavlake
1 kašika krem sira

1 kesica kremfix-a
5 ml arome vanile

Dekoracija

50 g gotovih slanih kokica

 

Karamel mleko

40 g šećera
300 ml mleka
30 g putera
30 g kakao praha

penaste bombone za dekoraciju

 

Osnova:

U posudi pomešati brašno, puding, šećer, karamel šećer i kašičicu praška za pecivo. Promešati i postepeno dodavati mleko. Jaja, istopljeni puter i ulje dodati u posudu i sve jednako umešati. Izliti u kalupe. Peći na 170 C 22 minuta.

 

Punjenje:

Sve sastojke staviti u šerpu i kuvati na umerenoj temperaturi. Skloniti sa vatre kad se boja promeni u karamel boju.

 

Krem:

Umutiti slatku pavlaku sa kremfixom, krem sirom i delom karamel punjenja, dodati aromu vanile.

 

Karamel mleko:

Karamelizovati šećer do srednje tamne karamel boje, naliti mlekom, kuvati na tihoj vatri da se sve sjedini, dodati malo putera, servirati u šolje sa nekoliko penastih bombona na vrhu, pa ukrasiti kakao prahom.

 

Serviranje:

Kapkejkove zaseći i puniti punjenjem, naneti krem preko, kokice zalepiti za krem, ukrasiti dodatno sa još malo karamel punjenja.

Kitchen TV

prethodna
Letnji mohito kapkejkovi
sledeća
Slojevita keks torta bez pečenja

Dodajte svoj komentar