Kineska piletina u sosu od pomorandži

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Kineska piletina u sosu od pomorandži

Sastojci

  • 500 g pilećeg filea
  • 250 g pirinča
  • ulje za prženje

Masa za pohovanje

  • 2 jaja
  • 4 kašike brašna
  • kašika skroba
  • kašika vode
  • prašak za pecivo
  • so

Sos

  • 3 dl soka od pomorandže
  • kora od ½ pomorandže
  • 3 kašike smeđeg šećera
  • 2 kašike soja sosa
  • ½ kašičice tucane ljute paprike
  • ½ kašike rendanog đumbira
  • 2 kašike skroba

Dekoracija

  • veza peršuna

 

Način pripreme:

  1. Skuvati pirinač.
  2. Umutiti namirnice za pohovanje u srednje gustu masu (gušću nego za palačinke).
  3. Umakati komadiće piletine u masu za pohovanje. Pržiti u dubokom ulju svega minut do dva, dok ne poprime zlatno-braon boju. Izvaditi pohovanu piletinu na ubrus da se ocedi od viška masnoće.
  4. U šerpi, na srednjoj vatri, rastopiti šećer u pomorandžinom soku. Dodati pomorandžinu koru, zatim dodati rendani đumbir i ljutu papriku. Kada provri dodati razmućen skrob u malo vode. Kuvati još 2-3 minuta.
  5. Pohovanu piletinu umešati u sos.
  6. Servirati na tanjiru pirinač, pa preko njega sipati piletinu u sosu. Posuti peršunom.
Podeli: Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone

Lepi Brka

Lepi Brka je svet proputovao na najbolji način, uvek u blizini kvalitetne kuhinje.

im28_curosi
prethodna
Ćuros
im30_njoke od krompira
sledeća
Njoke od krompira

Dodajte svoj komentar