Kisela čorba od sočiva, medeni zalogaji

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Kisela čorba od sočiva, medeni zalogaji

Sastojci

1 l vode
200 g sočiva
2 šargarepe
1 koren peršuna
4 čena belog luka
2 lista lovora
so

biber
200 g kisele pavlake
30 ml sirćeta

Šargarepu iseći na komade, peršun takođe. U odgovarajuću šerpu u ključalu vodu staviti šargarepu, peršun, lovorovo lišće, kao i čenove belog luka isečene na pola zajedno sa sočivom i kuvati dok se povrće ne skuva. Kada se povrće skuva izvaditi komade šargarepe i peršuna i izblendano kuvano sočivo, začini solju i biberom, pa zatim dodati pavlaku i promešati. Služiti uz sirće i povrće iz supe.
Medeni zalogaji

450 g šećera u prahu
3 jaja
3 kašike meda
320 g margarina
1 kesica sode bikarbone
500 g brašna
½ l mleka
1 kesica vanilin šećera
1 kesica krem pudinga od vanile
nekoliko kapi ekstrakta od ruma
200 g džema od kajsije

Za dekoraciju

šlag

U posudi za kuvanje na pari umututi jaja sa šećerom i medom, 70 g margarina i kuvati na pari dok se ne zgusne , pa dodati sodu bikarbonu. Tu masu izliti u brašno  i umesiti testo. Dobijeno testo podeliti na 6 delova. Svaki deo razvući oklagijom na pravilne pravougaonike dimenzija 15×20 cm  i peći ih u rerni zagrejanoj  na 180°C 10 minuta.

U mleko sipati vanillin šećer i dodati puding koji ne zahteva kuvanje i mikserom ulupati. U drugoj činiji ulupati vazdušasto  margarin koji je omekšao na sobnoj temperaturi i prah šećer.  Kada ga ulupamo dodati mu puding i miserom izjednačiti masu. Kada su kore gotove složiti ih tako što na koru namažemo džem od kajsije pa premažemo filom. Tako slagati dok se ne potroše fil i kore. Ukrasiti ulupanim šlagom.

Podeli: Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone

Kitchen TV

IMG_1105
prethodna
Medena ćureća prsa, beli sos sa mirođijom, knedljik
SLATKI UDAR (3)
sledeća
Slatki udar

Dodajte svoj komentar