Kobaridski štrukli

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Kobaridski štrukli

Sastojci

Testo

  • 500 g brašna
  • 4 dl vrele vode
  • prstohvat soli
  • 2 kašike ulja

Nadev

  • 250 g oraha
  • 250 g prezli
  • 50 g suvog grožđa
  • 1 dl belog vina
  • 30 g margarina
  • 1 dl mleka
  • kašika ruma
  • kora od limuna
  • 2 kašike šećera

Prilog

  • kakao krem
  • sladoled

 

Način pripreme:

  1. Testo: Umesiti testo od svih sastojaka, prekriti ga i ostaviti da se ohladi na sobnoj temperaturi.
  2. Fil: Propržiti prezle na margarinu dok ne dobiju zlatnu boju. Sastaviti ih sa mlevenim orasima. Kuvati belo vino i suvo grožđe, nekoliko minuta, dok grožđe ne omekša i veći deo vina ispari. U pržene prezle dodati šećer, toplo mleko, suvo grožđe i vino, zatim rum, rendanu koru limuna i zamesiti kompaktnu masu. Po želji dodati još šećera. Od fila napraviti „ćevape“.
  3. Pripremiti šerpu sa vodom koja treba da provri. Testo premesiti i podeliti na jufke težine od oko 40 g. Testa malo razvući da bude 2 mm debljine. Staviti fil preko testa, zatvoriti kao raviole. Kuvati ih u kipućoj vodi dok ne isplivaju.
  4. Služiti ih samostalno ili sa kakao kremom i sladoledom.
Podeli: Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone

Lepi Brka

Lepi Brka je svet proputovao na najbolji način, uvek u blizini kvalitetne kuhinje.

im249_paelja
prethodna
Paelja
im251_jufcice
sledeća
Jufčice

Dodajte svoj komentar