Kokos kapkejkovi

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Kokos kapkejkovi

Sastojci

Osnova:

140 g brašna
40 g kokosovog brašna
170 g šećera
½ kašičice praška za pecivo
200 ml mleka
2 jaja
100 g putera
40 g kokosovog ulja

 

Punjenje

80 g badema
80 g prah šećera
20 g kokosovog ulja
80 g putera
5 ml arome vanile

 

Krem

120 g belog mlečnog krema
150 g maskarpone sira
50 g prah šećera
5 ml arome kokosa
100 g kokosovog brašna

Dekoracija

6 okruglih čoko keksića
20 čoko bombonica

 

Šejk

200 ml bademovog mleka
80 ml kondenzovanog mleka
2 kašike kokosovog proteina
20 g meda
boja za kolače plava

 

Osnova:

U posudi pomešati dve vrste brašna, dodati kokosovo ulje i rastopljeni puter. Promešati i dodati jaja i mleko. Sve umutiti i izliti u modle, peći na 170 C 20 minuta.

 

Punjenje:

U blenderu pomešati prvo badem i šećer. Prebaciti u činiju i dodati mekani puter, tečno ulje i aromu vanile. Sjediniti.

 

Krem:

Mutiti mascarpone i prah šećer, dodati beli krem i aromu kokosa. Umešati kokosovo brašno, pola količine. Drugu polovinu ostaviti za dekoraciju. Na svaki kapkejk staviti okrugli keks i 3-4 bombone da izgleda kao otisak šape medveda. Okolo posuti kokosom.

Šejk:

U blender sipati sve sastojke i izblendati. Pred kraj dodati plavu boju za kolače. Dekorisati kokosovim brašnom.

Serviranje:

Napraviti zareze u kapkejkovima i sipati punjenje. Naneti krem na vrhove kapkejkova i dekorisati čoko keksićima i čoko bombonama.

Kitchen TV

prethodna
Francuska krempita
sledeća
Studentski slatkiši

Dodajte svoj komentar