Komplet lepinja – Zlatiborska komplet lepinja­

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Komplet lepinja – Zlatiborska komplet lepinja­

Sastojci

Lepinja

  • 400 g brašna
  • 1 kesica suvog kvasca
  • 1 kašičica soli
  • 1 kašičica šećera
  • 3 dl mlake vode
  • 3 kašike ulja

 Fil

  • 200 g zrelog kajmaka
  • 50 g spanaća
  • 4 jaja
  • 2 dl pretopa
  • biber po ukusu

 

Način pripreme:

  1. Lepinja: U posudu za mešenje sipati brašno i so, pa dodati razmućen kvasac sa šećerom u mlakoj vodi. Dobro promešati. Dodati ulje i zamesiti testo. Testo mora da bude što mekše, ali da se ne lepi za posudu i ruke.
  2. Ostaviti da naraste, najmanje 45 minuta.
  3. Testo podeliti na 4 jufke, a njih istanjiti na debljinu od 1,5 cm. Lepinje peći na 200° C oko 20 minuta, odnosno dok ne dobiju zlatno žutu boju. Ostaviti da se ohlade prekrivene vlažnom krpom.
  4. Komplet ljepinja: U posudi za mešanje pomešati kajmak i spanać.
  5. Otvoriti kapak na lepinji, pa odstraniti deo sredine donjeg dela lepinje.
  6. Staviti kašiku kajmaka sa spanaćem i jedno jaje u osnovu lepinje. Viljuškom, direktno u lepinji, umutiti kajmak i jaje. Po želji začiniti biberom.
  7. Pored otvorene lepinje staviti poklopac (kapak), pa zapeći u rerni na 200° C oko 5 minuta, da se fil zapeče.
  8. Zapečene lepinje izvaditi iz rerne i opet viljuškom promešati fil. Svaku preliti sa toplim pretopom i opet sve zajedno blago promešati viljuškom. Pokriti svaku sa poklopcem od lepinje.
Podeli: Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone

Lepi Brka

Lepi Brka je svet proputovao na najbolji način, uvek u blizini kvalitetne kuhinje.

im257_jagnjetina ispod saca
prethodna
Jagnjetina ispod sača
Voki Kostic - makaroni sa bukovacom
sledeća
Makaroni sa bukovačom

2 Komentara Sakrij komentare

Dodajte svoj komentar