Krempita

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Krempita

Sastojci

500 g lisnatog testa

200 g ulupanog šlaga

 

Krem

 

10 žumanaca

200 g šećera

1 šipka vanile

500 ml mleka

20 g želatina

600 ml slatke pavlake

 

Sos od šumskog voća

300 g bobičastog voća

200 g svežih malina

100 g gustina

06-sa-slatkim-na-ti-krempita-5

Razvući od lisnatog testa oklagijom dve kore 30×30 cm, pa ih peći u rerni na 200 °C 10 do 15 minuta.

Žumanca i šećer pomešati, dodati šipku vanile (izvaditi seme) i mleko, kuvati na pari. Želatin potopiti u hladnu vodu da nabubri. Krem kuvati uz mešanje žicom 10-ak minuta. Kad krene da se zgušnjava skinuti sa vatre i dodati želatin, ostaviti da se ohladi. Povremeno promešati.

Šumsko voće staviti na tihu vatru, kada sos od šumskog voća prokuva dodati gustin razređen sa malo vode i ostaviti da se prohladi.

Umutiti slatku pavlaku mikserom u čvrst šlag, pa mu dodati iz dva puta ohlađeni krem od žumanaca. Mešati polako špatulom dok se sve ne sjedini. Staviti lisnato testo u kalup, sipati 2/3 krema, staviti drugu koru. Na koru namazati sos od šumskog voća, pa dodati ostalu količinu krema. Ostaviti da se krempita stegne u frižideru, najmanje jedan sat.

Napuniti kalup do vrha sa umućenim šlagom. Ostviti da se ohladi, a prilikom služenja svako parče dekorisati po želji.

Podeli: Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone

Kitchen TV

05-sa-slatkim-na-ti-vasina-torta-1
prethodna
Vasina torta
07-sa-slatkim-na-ti-francipan-tart-1
sledeća
Francipan tart

Dodajte svoj komentar