Krofne

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Krofne

Sastojci

Testo za krofne

400 g brašna

2 žumanca

1 jaje

50 g šećera

2 kesice suvog kvasca

150 ml mleka

750 ml ulja

 

Pomešati brašno, šećer, žumanca i celo jaje. Dodati mleko i suvi kvasac, pa sve lepo mutiti da se dobije kompaktno testo. Testo ostaviti na toplom da naraste oko 20 minuta. Naraslo testo istresti na sto, pa ga još jednom premesiti, razvući ga oklagijom i okruglim aušteherom vaditi krofne. Auštehovano testo stavljati na krpu i pokriti ga da još malo odstoji. Za to vreme staviti ulje da se zagreva, pa pržiti krofne.

 

Za punjenje

2 belanca

50 g šećera

100 g pekmeza od kajsije

 

Mutiti belanca sa šećerom u čvrst sneg, pa na kraju dodati pekmez od kajsija i sve lepo izmešati. Ovom masom puniti krofne i posuti ih šećerom u prahu.

 

Čokoladni preliv za krofne

200 ml slatke pavlake za kuvanje

200 g čokolade

2 kesice dekor šarene mrvice

 

Pavlaku staviti na tihu vatru da prokuva, pa preliti preko čokolade, sve lepo izmešati, pa umakati krofne u čokoladu. Na kraju ih posuti dekorativnim mrvicama.

 

Za služenje

200 g šećera u prahu

200 g pekmeza od kajsije

200 g pekmeza od šljiva

 

Kitchen TV

prethodna
Torta iznenađenja
sledeća
Danijela Žikić: Gulaš na moj način

Dodajte svoj komentar