Krofnice uz kafu

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Krofnice uz kafu

Sastojci

Testo za krofnice

2 jaja
400 g brašna

1 kesica praška za pecivo
350 ml jogurta
20 g šećera
10 g soli

 

Dodaci za slane krofnice

beli luk u prahu
suvi peršun
čeri paradajz
masline

so

 

Dodaci za slatke krofnice

1 kesica cimet šećera
120 g urmi
60 g meda
40 g tostiranog susama
30 g seckanih pistaća

 

Kafa sa začinima

20 g šećera
10 g muskatnog oraha
10 g cimeta

300 ml vode
mlevena kafa

 

Testo:

Pomešati sve sastojke za testo, mešati mikserom da se ujednače. Podeliti testo na dva ravnomerna dela. U prve dodati so, beli luk u prahu i seckani peršun, u druge dodati cimet šećer. Testo veličine oraha pržiti u dubokom ulju.

 

Slane krofnice serviranje:

Slane krofnice servirati na štapićima za ražnjiće, sa čerijem, maslinama.

 

Slatke krofnice serviranje:

Slatke krofnice posuti medom i cimet šećerom, dodati tostiran susam i seckane pistaće, pa servirati uz urme.

 

Kafa:

Karamelizovati šećer, dodati muskatni orah i cimet. Naliti vodom, kuvati na tihoj vatri da se šećer rastopi. Kad se rastopi u vrelu vodu dodati kafu, pa pustiti kratko da provri. Odmah sipati u šoljice i služiti.

 

Kitchen TV

prethodna
Studentski slatkiši
sledeća
Crni i beli čupavci

Dodajte svoj komentar