Krok “Madam” i Krok “Mesje” sendviči

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Krok “Madam” i Krok “Mesje” sendviči

Sastojci

300 g pilećeg filea

2 jaja

150 g čedar sira

150 g ementalera

1 kašika senfa

8 kriški tost hleba

4 kašike slatkog od divljih kupina

so

biber

 

Bešamel

100 g margarina

100 g brašna

700 ml mleka

prstohvat muskatnog oraščića

so

biber

 

Čips

1 slatki krompir (batat)

ulje

 Batat očistiti i iseći na tanke listiće. Staviti da se prži u dubokom zagrejanom ulju. Kada postane hrskav izvaditi na papirni ubrus da se ocedi višak masnoće. Posoliti čips po ukusu.

Otopiti margarin na umereno jakoj temperaturi i dodati brašno sve vreme mešajući. Dodavati zagrejano mleko, malo po malo uz stalno mešanje, kako bi se razbile sve grudvice i dobio fini, gladak bešamel sos. Kuvati oko 5 minuta. Dodati so, biber i narendati oraščić po želji.

Ispržiti jaje u malom tiganju i skloniti ga sa strane. Pileći file iseći na tanke, nepravilne parčiće i ispržiti na malo ulja i jakoj temperaturi da lepo porumeni.

U tiganju u kojem je prženo meso ispeći tost hleb.

Četiri kriške tost hleba namazati sa jedne strane sasvim tanko džemom od divljih kupina.

Staviti na tost čedar, slatki krompir, piletinu i drugo parče tosta (strana sa džemom ka piletini i ka čedaru). Zatvoriti sendvič sa tostom koji je sa jedne strane premazan sa malo senfa.

Sendviče staviti na pleh za pečenje i bogato preliti bešamelom , papreko bešamela dodati ementaler i sve staviti u rernu zagrejanu na 180°C 7-8 minuta da se zapeku, a sir otopi.

Ispržiti jaje u malom tiganju i skloniti ga sa strane.

Krok “Mesje” je spreman, a za Krok “Madam” staviti na sendvič prženo jaje.

 

Podeli: Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone

Kitchen TV

IMG_5453
prethodna
Ćufte od seckanog mesa u luku i slanini
IMG_5396
sledeća
Šarena čorba sa mesnom projom

Jedan komentar Sakrij komentare

Dodajte svoj komentar