Krompir čorba, slatki rezanci sa višnjama i sirom

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Krompir čorba, slatki rezanci sa višnjama i sirom

Sastojci

5 krompira
1 l vode
1 kašičica soli
1 kašika mlevene slatke paprike
1 kašičica suvog začina
1 kašičica seckanog peršuna
2 kašike brašna
30 ml ulja

U odgovarajućoj posudi skuvati krompir i procediti i podeliti na dva dela. Tečnost od krompira sačuvati. U šerpi na ulju propržiti brašno, zatim skloniti sa vatre i dodati mlevenu papriku. Vratiti je na vatru i naliti vodu u kojoj se kuvao krompir. Vratiti ½  od ukupne količine krompira i ostaviti da se skuva. Pred sam kraj kuvanja dodati suvi začin i sitno seckan peršun.

Servirati sa rezancima sa krompirom.

Domaći rezanci
500 g brašna
2 dl vode
prstohvat soli

U odgovarajućoj posudi pomešati brašno,vodu i so da se dobije malo tvrđe testo, podeliti na dva dela i ostaviti da odmori 20 min pokriveno pamučnom krpom. To testo razvući oklagijom. Kada smo razvukli testo uvijemo ga oko oklagije, a zatim oklagiju izvučemo kako bi lakše iskeli rezanca. Isečene rezance skuvati u ključaloj vodi dok ne isplivaju. Pola kuvanih rezanaca pomešati sa polovinom kuvanih krompira koje smo predhodno ispasirali.
Slatki rezanci sa višnjama i sirom

1 kisela pavlaka
100 g sremskog sira
3 kesice vanilin šećera
50 g šećera u prahu
100 g bele čokolade
100 g višanja

1 kašičica arome ruma
Višnje pomešati sa aromom ruma.
U odgovarajućoj činiji pomešati pavlaku i sir, vanilin šećer i šećer u prahu. Pomešati, zatim u tu masu dodati ostatak kuvanih rezanca i promešati. Servirati sa narendanom belom čokoladom i višnjama.

Podeli: Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone

Kitchen TV

LAKA MAGLA (3)
prethodna
Laka magla
IMG_0593
sledeća
Punjeni paradajz, krompir pire, knedle od kuvanog testa

Dodajte svoj komentar