Krompir sa začinima zapečen u rerni, majonez od krompira, pire bez kravljeg mleka

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Krompir sa začinima zapečen u rerni, majonez od krompira, pire bez kravljeg mleka

Sastojci

Krompir sa začinima zapečen u rerni

 

3 velika krompira

3 kašike palente

½ kašičice kurkume

2 kašike maslinovog ulja

1 kašika sušenog belog luka

1 kašičica himalajske soli

vlašac za dekoraciju

 

Krompir iseckajte na kriške, kao za pomfrit. Umešajte palentu i ostale sastojke. Uvaljajte krompir prvo u maslinovo ulje, a potom u ostale sastojke, stavite ga na papir za pečenje i ubacite u zagrejanu rernu. Pecite ga na 200 stepeni dok ne postane mekan i hrskav.

 

Majonez od krompira

 

3 velika bela krompira

1 kašika maslinovog ulja

1 kašičica limunovog soka

1 kašičica senfa

2 kisela krastavca

1 dl vode u kojoj se kuvao krompir

so

 

Ubacite u blender kuvane usitnjene  krompire, dodati senf,limunov sok, seckan kiseli krastavac, maslinovo ulje, i po potrebi vodu od kuvanja krompira. Samleti, i posoliti.

 

Pire bez kravljeg mleka

 

3 velika bela krompira

2 kašike maslinovog ulja

1 čen belog luka

voda u kojoj se kuvao krompir

1 dl biljnog mleka

so

Skuvajte krompir, a beli luk iseckajte što sitnije. Sipajte krompir u dublju posudu, izgnjčiti pasirkom, dodati so, beli luk sitnoseckan, i maslinovo ulje. Dodati postepeno biljno mleko i nastaviti pasiranje.

Kitchen TV

prethodna
Ruski boršč, pirogi
sledeća
Majonez od soje, gusti sos od paradajza, humus sa golicom

Dodajte svoj komentar