Kruška u riži, rižine palačinke, kuvano pržene ćufte, pire od graška, salata

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Kruška u riži, rižine palačinke, kuvano pržene ćufte, pire od graška, salata

Sastojci

DORUČAK-Kruška u riži

2/3 šolje jogurta

1 kruška

3 kašike kuvanog belog pirinča

1 kašičica cimeta

1 kašika meda

1 kašika seckanih oraha

 

U blender miksovati jogurt, med, cimet  i oljuštene komade kruške. U dobijenu masu dodati pirinač i seckane orahe, prebaciti u posudu i dekorisati ostacima.

 

Rižine palačinke uz preliv

 

2 jaja

1/3 šolje pirinčanog brašna

1/2 kašičice praška za pecivo

 

U posudu za mućenje staviti belanca, umutiti čvrst šam. Dodati žumanca i nstaiti sa mućenjem. U penasto umućena jaja dodati brašno i prašak za pecivo. Špatulom jednako umešati.

 

Preliv od sira i voća

100 g smrznutog crvenog voća

1 kašika brezinog šećera

1/2 šolje mladog sira

 

Crveni miks voća kuvati kratko dok se ne ujednači, dodati šećer. Ohladiti, dodati malo mladog neutralnog sira i filovati palačinke.

 

RUČAK-Kuvano-pržene ćufte sa pireom od graška i salatom

Ćufte

300 g mlevene junetine

1/2 šolje kuvanog belog pirinča

1 glavica crnog luka

2 mlada bela luka

2 jaja

so

biber

svež peršunov list

 

Izrendati crni luk i spojiti ga sa mesom. Sitno iseckati mladi beli luk i peršun, dodati u meso. Dodati još kuvani pirinač, jaja, so i biber. Jednako povezati sve sastojke pa rukama formirati ćufte. Formirane ćufte ređati na pleh obložen papirom za pečenje. Ćufte ispeći na 180 C 35 minuta.

 

Pire od graška

200 šolja graška

50 ml ulja

1 glavica crnog luka

1 kašičica speltinog brašna

200 ml povrtnog fonda

so
biber

malo belog luka u prahu

 

Grašak skuvati u vodi. Crni luk iseckati sitno pa ga propržiti na zagrejanom ulju. U tiganj dodati speltino brašno, so, biber i beli luk u prahu. Dodati kuvani grašak i kratko dinstati, 2 do 3 minuta. Grašak iz tiganja staviti u posudu od štapnog blendera i jednako ispasirati. Služiti toplo uz ćufte.

 

Seoska salata

1 mladi crni luk

1 paradajz

1 zelena paprika

so

maslinovo ulje

 

Papriku i paradajz iseći na koce, crni luk iseći na kolutove. Sve spojiti i začiniti sa solju i maslinovim uljem.

 

RECEPT – MASKA SA BELIM PIRINČOM

1/2 šolje kuvanog pirinča

1 kašika meda

2 kašike mleka

 

Sastojke dobro sjediniti u blender, pa naneti na kožu lica. Nakon 10 minuta isprati masku sa lica toplom vodom

 

Kitchen TV

prethodna
Banana koko miks, voćni aromatični kolačići, paprika punjena pasuljem, kukuruzni hleb
sledeća
Tanja Đorđević: Pileći bataci sa povrćem

Dodajte svoj komentar