Kuglice od suncokreta, tapas ili slane rolnice, medeno srce, pekmez od kajsija

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Kuglice od suncokreta, tapas ili slane rolnice, medeno srce, pekmez od kajsija

Sastojci

Kuglice od suncokreta

1 šolja semenki suncokreta natopljenih preko noći

1 kašika kokosovog ulja

1 kašika soka od limuna

prstohvat stevije
malo himalajske soli

100 g brašna od susama

100 ml vode

cela zrna kikirikija

 

Za dekoraciju

susam
mlevena golica
1 crvena paprika

U blender staviti suncokret, kokosovo ulje, malo himalajske soli, malo stevije, sok od limuna i sve izblendati. Proveriti gustinu i dodati vodu po potrebi. Masu iz blendera pomešati sa susamovim brašnom. Formirati kuglice i u svaku staviti 1 kikiriki. Kuglice uvaljati u susam i mlevenu golicu. Crvenu papriku iseći na kolutove i dekorisati tanjir.

 

Tapas ili slane rolnice

2 manje tikvice

1 krastavac

50 g čerija

1 crvena paprika šilja

1 šargarepa

list mirođije ili peršuna

sveže lanene pločice

 

Tikvice iseći na kolutove, šargarepu iseći na žilijen. Krastavac pilerom iseći uzduž. Na kolutove tikvica sa dresir džakom naneti fil. Na krastavac kašikom naneti fil, staviti žilijen šargarepu i umotati rolnicu. Rolnicu staviti na lanenu pločicu i učvrstiti čačkalicom. Namaz na tikvici dekorisati čeri paradajzom, šargarepom i paprikom.

 

Namaz

1 šolja mlevenih oraha

75 g krastavaca

1 kašika maslinovog ulja

1 puna kašika nutritivnog kvasca

1 kašičica soka od limuna

1/2 kašičice soli

1 čen belog luka

5 g kajen bibera

Sve sastojke staviti u blender i napraviti jednaku masu.

 

Medeno srce

200 g svežih urmi

150 g semenki golice

1 kašika rogača u prahu

prstohvat himalajske soli

prstohvat karanfilića

sok od pomorandže

1 kašičica kokosovog ulja

malo kore od pomorandže

U blenderu samleti urme i seme golice. Dodati kokosovo ulje, karanfilić, prstohvat soli, rogač  i sok od pomorandže. Samleti u jednaku masu i ohladiti u frižideru.  Masu formirati u oblik srca, naneti sloj pekmeza od kajsije. Srca umakati u čokoladu, dekorisati korom od pomorandže i ohladiti u frižideru.

Pekmez od kajsija

150 g suvih kajsija

1 kašičica kokosovog ulja

rendana kora pomorandže

Suve kajsije potopiti u vodu preko noći. U blender staviti kajsije, koru pomorandže i kokosovo ulje. Samleti u jednaku masu.

 

Glazura

50 g sirove čokolade

1 kašika stevije

1 puna kašika kakao putera ili kokosovog ulja

 

Čokoladu, steviu, kakao puter i sok pomorandže staviti u šerpu i istopiti.

Kitchen TV

prethodna
Tofu sa spanaćem, salata, zdrava pina kolada
sledeća
Panacota od bundeve i sladoled od maka

Dodajte svoj komentar