Kunić sa paradajzom i prilogom od tarane

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Kunić sa paradajzom i prilogom od tarane

Sastojci

Potrebne namirnice za kunića sa paradajzom:

  • 1 kunić
  • 2 čena belog luka
  • 500g paradajza
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • 30g margarina
  • 1,5dcl bujona
  • 100g sirov badem
  • 1 veza peršuna
  • 2 glavice crnog luka
  • 3g ruzmarin
  • 1 list lovora
  • 5g so
  • 5g biber

Potrebne namirnice za taranu:

  • 200g brašna
  • 2 jaja
  • 20g margarina
  • vode po potrebi
  • 30g seme bundeve
  • 30g seme suncokreta
  • prstohvat soli

 

Nacin pripreme(Kunić sa paradajzom):

Kunića izrezati na 10 komada,meso oprati,zatim prosusiti kuhinjskim papirom.

Posolite i pobiberite.

Paradajz spustiti u kipucu vodu,posle 10 sekundi,paradajz prebaciti u posudu sa ledom.

Oguliti sa paradajza kožu i narezati na veće komade.

U odgovarajuću posudu zagrejati maslinovo ulje sa margarinom i propržite komade kunića sa svih strana.

Mesu dodajte crni luk isečen na sitno,beli luk isečen na sitno,zatim zalijte sa bujonom,pustite da se krčka lagano na tihoj vatri 10minuta.

Dodajte nasečen paradajz,začinite i lagano kuvajte dok ne omekša.

Kada je kunić gotov,pospite sa bademima koji su prethodno bili u kipućoj vodi.

 

Nacin pripreme(Tarana):

U brašno se dodaju jaja,potom se dodaje voda,seme bundeve i suncokreta,so,biber(po želji se mogu dodati i razni suvi i sveži začini).

Kada se umesi testo potrebno je da testo odleži(odstoji) u frižideru 30min.

Dobijeno testo treba rendati na krupno rende,a za to vreme pripremiti kipuću slanu vodu u koju se spušta tarana.Kada testo krene da pliva po površini posude,testenina je gotova.

U odgovarajuću posudu zagrejati margarin i spuštati taranu koja je prethodno procedjena od vode.

Dodati na kraju seme suncokreta i seme bundeve.

Podeli: Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone

Stevo Karapandža

Stevo Karapandža rođen je 1947. godine. Bio je poznati kuvar na teritoriji cele bivše Jugoslavije. Sa Ivom Serdarem, a kasnije Oliverom Mlakarem, vodio je veoma popularan kuliransrki šou "Male tajne velikih majstora kuhinje" u produkciji TV Zagreba od 1974. godine do početka devedesetih.

Kunic sa Pilece grudi u sampanjcu sa pecurkama 4
prethodna
Pileće grudi u šampanjcu sa pečurkama
Jagnjeci kotlet u kori od maslina 5
sledeća
Jagnjeći kotleti u kori od maslina

Dodajte svoj komentar