Kuvani jezik u sosu, dinstana šargarepa sa krompirom, čokoladna torta

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Kuvani jezik u sosu, dinstana šargarepa sa krompirom, čokoladna torta

Sastojci

Varenijazyk s omackou – Kuvani jezik u sosu

 

1 sveži goveđi jezik

4 kašike otopljene svinjske masti

1 glavica crnog luka

3 kašike brašna

0,5 l soka od paradajza

1 kašika šećera

so

voda

crvena začinska paprika

 

U slanoj vodi kuvati jezik 3 sata na umerenoj vatri. Rebarca crnog luka sipati u vrelu mast. Dodati brašno, začinsku paprika i kratko propržiti, naliti sa vodom od kuvanja jezika. Kratko ukuvati i naliti sa sokom od paradajza i dodati šećer, pa ostaviti da provri. Potom ugasiti vatru. Skuvan goveđi jezik očistiti od opne i iseći na komade i dodati u sos, pa još kratko kuvati.

 

 

Dinstana šargarepa sa krompirom

 

350 g šargarepe

300 g krompira

3 kašike masti

1 kašika brašna

3 dl bujona od  junećih kostiju

500 g junećih kostiju

1 l vode

so

biber u zrnu

lovorov list

 

U odgovarajuću šerpu, sa otopljenom mašću ubaciti kolutove šargarepe i krompira. Kada povrće malo omekša naliti bujonom i ostaviti da se udinsta. Dodati malo brašna i umešati.

 

 

Čokoladova torta so slatko u smotanou

 

6 jaja

140 g šećera

160 g čokolade

140 g badema

3 kašike brašna

 

Preliv

500 ml mleka

60 g šećera

1 kesica pudinga sa ukusom čoko-nugata

 

Šlag od pavlake

4 dl slatke pavlake

2 kašike prah šećera

1 kesica šlag pene

Umutiti sneg od belanaca. Žumanca umutiti sa šećerom na penu, ubaciti topljenu čokoladu i još malo mutiti. Zatim dodati mlevene bademe, brašno i na kraju lagano umešati sa snegom od belanaca. Smesu sipati u kalup koji bi pre toga trebalo namastiti. Ispeći na 180 stepeni 20 minuta. Ispečeni patišpanj ostaviti da se ohladi.

Staviti 375 ml mleka da se greje sa šećerom. U ostatku mleka razmutiti sadržaj kesice pudinga i spojiti sa toplim mlekom. Kuvati dok se ne zgusne.

Umututi slatku pavlaku sa prah šećerom i sadržajem kesice šlag pene.

Ohlađeni patišpanj preliti smesom pudinga.

Na kraju naneti smesu od slatke pavlake. Ukrasiti bademima.

Kitchen TV

prethodna
Hovadzie rezne na cibuli, zemiakove buhtličky, slovenske dukaty
sledeća
Kim čorba, slovačke dizane buhtlice

Dodajte svoj komentar