Kvrguša, pileća supa i punjena pileća prsa

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Kvrguša, pileća supa i punjena pileća prsa

Sastojci

2 šargarepe

⅓ karfiola

2 korena peršuna

1 kg pilećih bataka

2 jaja

200 g brašna

2 dl mleka

1 kesica praška za pecivo

so i biber

rezanca za supu

 

Pileći batak skuvati sa korenastim povrćem. Dobijenu supu sačuvati, a skuvano meso iscepkati. Odgovarajuću tepsiju nauljiti .Na dno tepsije poređati skuvano povrće i iscepkano meso. Umutiti jaja, dodati im mleko, malo supe, brašno, prašak za pecivo, začiniti solju i biberom. Smesa treba da bude nešto gušća od mase za palačinke. Preliti piletinu sa povrćem, pa zapeći u prethodno zagrejanoj rerni na oko 180°C  dok ne porumeni.

Skuvati rezanca za supu, pa supu servirati sa kockicama šargarepe,  rezancima i seckanim peršunom.

 

 

Nadev od pileće džigerice

 

200 g pileće džigerice

1½ glavica crvenogluka

½ glavice crnog luka

3-4 čena belog luka

1 stari hleb (ili tost hleb)

1dl mleka

2 jaja

ulje

so i biber

slatka mlevena začinska paprika

 

Sredinu starog ili tost hleba potopiti u mleku i dobro iscediti.

Na malo ulja propržiti sitno seckani crni i crveni luk. Kada omekša dodati  usitnjenu pileću džigericu  i propržiti  par minuta. Dodati so, biber i slatku mlevenu papriku. Kada se džigerica i luk izrestuju samleti ih uz pomoć blendera, pa opet vratiti u tiganj i dodati potopljen i oceđen hleb i dobro sjediniti. Povezati smesu umućenim jajima, uz konstantno mešanje kako se jaja ne bi koagulisala.

 

 

Punjena pileća prsa

 

400 g pilećih prsa

100 g nadeva od pileće džigerice

100 g mlevenih oraha

80 g prezli

malo mleka

2 jaja

80 g brašna

2,5 dl ulja za prženje

sitno seckani peršunov list

100 g graška

1 šargarepa

30 g margarina sa maslacem

Pileća prsa iseći u tanji odrezak,  pa tučkom za meso istanjiti. Posoliti. Nadevom od pileće džigerice puniti odrezak i potom ih zamotati u oblik rolnice. Pripremiti posudu sa brašnom, umutiti jaja sa malo mleka, a u odgovarajućem plićem tanjiru pomešati prezle sa mlevenim orasima. Panirati pileću rolnicu prvo u brašnu, potom u umućenim jajima, pa u prezlama pomešanim sa mlevenim orasima, pa ponovo umočiti u umćcena jaja i zavrsiti paniranje u prezlama sa mlevenim orasima. Pohovati ovako pripremljenu rolnicu u dubljem ulju.

U tiganju otopiti margarin sa maslacem i sotirati kockice šargarepe sa graškom, posoliti, pobiberiti i dodati malo šećera.

Podeli: Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone

Kitchen TV

IMG_4738
prethodna
Ćuptete u testu, umak od belog luka i umak od rena
IMG_4906
sledeća
Orijentalna pečena riba, kuskus sa povrćem i baklava

Dodajte svoj komentar