Lenja pita

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Lenja pita

Sastojci

Testo

450 g brašna

220 g šećera

200 g masti

3 jaja

1 kesica praška za pecivo

1 kesica vanilin šećera

 

Pomešati brašno, šećer, vanilin šećer i prašak za pecivo, dodati jaja i mast. Zamesiti testo u kompaktnu masu. Dobijeno testo razvući oklagijom i obložiti kalupe za lenju pitu. Testo izbušiti viljuškom.

 

Fil od višanja

300 g višanja

150 g šećera

100 g griza

 

Na pripremljeno testo posuti polovinu griza, pa ravnomerno raširiti višnje, posuti ih šećerom i drugom polovinom griza. Višnje prekriti testom. Preko testa posuti malo kristal šećera. Peći 20-30 minuta na 180 stepeni.

 

Fil od jabuka

4 jabuke greny smit

50 g margarina

100 g šećera

2 kesice cimet šećera

100 g prah šećera

 

Jabuke očistiti i iseckati na kockice, staviti ih na tihu vatru da se dinstaju sa margarinom i šećerom. Dododati cimet šećer, izmešati i skinuti sa vatre. Jabuke procediti da se iscedi višak soka. Dinstane jabuke sipati u već pripremljen kalup obložen testom, preko jabuka razvući testo, iseći višak testa. Peći tart 25 minuta na 180 stepeni. Pečenu lenju pitu posuti prah šećerom.

Podeli: Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone

Kitchen TV

SSNT IV ep 016 TART SA BOROVNICAMA (3)
prethodna
Tart sa borovnicama
SSNT IV ep 018 PANJ TORTA (3)
sledeća
Panj torta

Dodajte svoj komentar