Leskovac za ručak –  mućkalica za minut

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Leskovac za ručak – mućkalica za minut

Sastojci

Mućkalica za minut

220 g svinjskog filea
50 g crvene paprike

1 ljuta papričica
50 g crnog luka
50 g “mesa” od paradajza
50 ml pileće supe
10 g ljutog ajvara
10 g senfa
10 g svežeg peršuna
5 g soli
5 g bibera

5 g mlevene slatke začinske paprike
ulje

Pire sa sirom

100 g krompira
20 g belog kravljeg sira
10 g svežeg peršuna

so

biber
ulje
File očistiti od opni i iseći po dužini na pola, a zatim na kocke. Posoliti, pobiberiti, začiniti začinskom paprikom, nauljiti i dobro utrljati začine u meso. Dobro zagrejati tiganj bez ulja i propržiti meso da dobije opnu. Meso izvadoiti iz tiganja da se „odmori“. Paradajz iseći na četvrtine i izvaditi sredinu sa semenkama, a ostaviti mesnati deo sa kožicom. Luk sitno iseći. Papriku iseći na sitne kocke. U drugom tiganju zagrejati malo ulja i dodati luk i papriku, začiniti solju i biberom. Kad je luk karamelizovan dodati paradajz isečen na kocke, na suvi deo tiganja. Posoliti i dodati ljuti ajvar, pa sve promešati. Pred kraj dodati sitno sečen peršun. Zatim dodati ispečeno meso, promešati i dodati senf. Sve dobro promešati i ostaviti da se još malo krčka.

Krompir iseći na kocke i skuvati u slanoj vodi. Ostaviti da se  ohladi, procediti i presuti u činiju sa malo vode u kojoj se kuvao. Peršun sitno iseći, dodati u krompir sa siro, začiniti i ispasirati. Servirati mućkalicu sa pireom. Dekorisati peršunom.

Podeli: Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone

Kitchen TV

Svinjska rebra sa krompirom ’’Takovske doline’’ (3)
prethodna
Takovske doline – svinjska rebra sa krompirom
Pitijada ’’Rolanje’’ (1)
sledeća
Rolanje – pitijada

Dodajte svoj komentar