Letnji mohito kapkejkovi

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Letnji mohito kapkejkovi

Sastojci

Osnova

200 g brašna
100 g žutog šećera
kora 2 limete
150 g putera
3 jaja
150 ml mleka
1 kašičica praška za pecivo

Sirup

100 ml vode
sok i kora 2 limete
10 grančica nane

 

Ogledalo glazura

75 g šećera
75 g glukoze
75 g bele čokolade
1 kašika slatke pavlake
2 kašike mleka
40 ml vode
5 g belog mlevenog želatina
40 ml vode za želatin
boja za kolače plava

 

Krem

150 g putera
180 g maskarponea
300 g prah šećera
kora jedne limete

 

Dekoracija

100 g mlevenog keksa

 

Koktel

100 g žutog šećera

60 ml belog ruma
500 ml gazirane vode
2 limete

sveža nana

 

Osnova:

Umutiti jaja i šećer. Dodati puter sobne temperature, brašno, prašak za pecivo, koricu limete i mleko. Sve ravnomerno umutiti. Sipati u kalupe i peći na 170 C 22 minuta.

Sirup:

Šećer, vodu, nanu, koru i sok od dve limete skuvati i ostaviti da se ohladi.

 

Ogledalo glazura:

Želatin preliti vodom i pustiti da nabubri. Belu čokoladu, pavlaku i mleko sipati u visoku i usku posudu. Zagrejati šećer, glukozu i vodu i kuvati do 105 stepeni. Nabubreli želatin sipati u posudu sa belom čokoladom. Preliti vreli sirup preko bele čokolade, sjediniti štapnim mikserom, dodati plavu boju.

 

Krem:

U posudi penasto umutiti puter sobne temperature, maskarpone, šećer u prahu, koricu limete.

 

Koktel:

U avanu pomešati nanu, šećer, koricu limete, sipati u visoku posudu, dodati rum i dobro promešati . Sipati led u čaše, smešu sa rumom i dopuniti gaziranom vodom.

 

Serviranje:

Kapkejkove zaliti sirupom, naneti na njih puter krem i dekorisati suncobranima, mlevenim keksom, svežom nanom. Na veliki tanjir za serviranje posuti ogledalo glazuru na jednu polovinu, drugu premazati sa malo krema, po kremu posuti keks. Poređati kapkejkove na mleveni keks. Služiti sa koktelom pored.

Kitchen TV

prethodna
Limun kapkejkovi sa borovnicama
sledeća
Karamel kapkejkovi sa kokicama

Dodajte svoj komentar