Limun priča

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Limun priča

Sastojci

Tart

250 g brašna

125 g margarina

60 g šećera u prahu

3 žumanca

kora 2 lajma

Krem od limuna

2 limuna (kora i sok)

2 kore pomorandže

130 g margarina sa maslacem

300 g šećera

4 jaja

200 g ulupanog šlaga

Sos od bobičastog voća

250 g bobičastog voća

70 g šećera

10 g cimeta

80 g gustina

Dekoracija

100 g ribizli

100 g fisalisa

100 g jagoda

Tart – Pomešati brašno, šećer u prahu, dodati rendanu koru lajma, zatim dodati žumanca, omekšali margarin, pa umesiti kompaktno testo.Testo razvući tanko, pa obložiti kalup sa testom i tartiće peći u zagrejanoj rerni na 180 stepeni 7 – 10 minuta

Krem od limuna –  Šećer, cela jaja, koru dve pomorandze, koru i sok od dva limuna promešati i staviti da se kuva kao krem na pari. Kada se krem zagreje dodavati margarin iz par puta. Krem kuvati 5-6 minuta, pa ga ostaviti da se ohladi. Ohlađeni krem pomešati sa ulupanim šlagom.

Sos od borovnica – Staviti borovnice na tihu vatru da prokuvaju sa šećerom i cimetom. Kada prokuvaju zakuvati sos sa gustinom koji ste razmutili sa malo hladne vode. Zakuvani sos izliti u kalupe i ostaviti da se stegne (sos se izliva vreo).

Spajanje – U pečene tartove izliti krem od limuna, na krem staviti sos od borovnica i u sredinu staviti sveže voće (maline, jagode, borovnice, fisalis).

 

Podeli: Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone

Kitchen TV

moskva snit
prethodna
Moskva šnit
reforma 1
sledeća
Reforma

Dodajte svoj komentar