Lipo hleb bez glutena, pašteta od tunjevine i pasulja i tart sa kruškama

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Lipo hleb bez glutena, pašteta od tunjevine i pasulja i tart sa kruškama

Sastojci

Lipo hleb bez glutena

200 g mlevenog lana

200 g mlevenih oraha

4 kašike mekinja

1 kašika psilijum praha

2 kesice praška za pecivo

1 kašika soli

2,5 dl kisele pavlake

6 jaja

100 g putera

 

Priprema:

Puter temperirajte na sobnu temperaturu. Umutite jaja, dodajte im puter i pavlaku. Pomešati mleveni lan, mlevene orahe, mekinje, psilijum, prašak za pecivo i so. Sediniti suve i mokre sastojke. Testo ne smije biti prerijetko, ali ni pregusto.

Kalup obložite papirom za pečenje, pa testo izlijte u obloženi kalup i pecite na 170°C oko 80 minuta.

Hleb čuvajte u frižideru. Jedna šnita ovog kruha ima oko 2-3 grama ugljenih hidrata.

 

 

Pašteta od tunjevine i pasulja

3 konzerve tunjevine

1 konzerva crvenog pasulja

 

Dresing

1 kašika majoneza

1 kašika tahinija

1 kašičica senfa

1 glavica crvenog luka

3 jaja

100 g crnih maslina

sok 1 limuna

maslinovo ulje

so

biber

slatka začinska paprika

 

Priprema:

Tunjevinu i pasulj iz konzerve pomešati, pa izmiksati štapnim mikserom. Dodati majonez, tahin i senf, pa promešati. Luk očistiti i naseći na najsitnije kockice kao i kuvana jaja i crne masline. Sve sastojke zajedno promešati, pa začiniti limunovim sokom, maslinovim uljem, slatkom začinskom paprikom, solju i biberom.

 

 Tart sa kruškama

 150 g bademovog brašna

50 g kokosovog brašna

¼ kašičice praška za pecivo

½ dl ulja

2 jaja

80 g šećera

½ dl kiselog mleka

rendana kora 2 pomorandže

2 kruške

20 g putera za podmazivanje modle

 

Za serviranje

džem od kajsija

 

Priprema:

U posudu za mešanje sipati bademovo i kokosovo brašno i prašak za pecivo.

U drugu posudu sipati ulje, jaja i 50 g  šećera od ukupne količine, pa mešati mikserom sok se sve ne sjedini. Zatim dodati jogurt i rendanu koru od pomorandže, nastaviti mešanje dok se ne dobije kompaktna smesa.

Na mikser staviti metlice za testo i uz stalno mešanje dodavati mešavinu suvih sastojaka.

Dobijeno testo rasporediti po modli za tart koju prethodno treba dobro podmazati puterom.

Kruške oljuštiti, iseći napola po dužini i odstraniti jezgro sa košticama, pa uvaljati u ostatak šećera i utisnuti u testo. Ako su kruške veće mogu se malo istanjiti sa oble strane da ne bi previše štrčale iz tarta.

Peći u pećnici zagrejanoj na 170°C oko 25 minuta.

Služiti sa džemom od kajsija.

Podeli: Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone

Kitchen TV

IMG_3991
prethodna
Ćureće okruglice, zeleni pire i musaka od voća
IMG_4162
sledeća
Hleb bez brašna, namaz od pasulja i kikirikija i Nedina salata od mladog luka

Dodajte svoj komentar