Medena ćureća prsa, beli sos sa mirođijom, knedljik

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Medena ćureća prsa, beli sos sa mirođijom, knedljik

Sastojci

500 g ćurećeg belog mesa
4 kašike meda
100 g margarina

½ dl ulja
1 kašika suvog začina
2 kašike senfa
Belo ćureće meso iseći na male šnicle oko 100 grama. U odgovarajućoj posudi pomešati med, senf i suvi začin i napraviti  jednoliku masu u koju se doda ćuretina kako bi pokupila arome začina. Ćuretina bi trebala da malo odstoji u mešavini. Na tiganju se istopi margarin sa uljem i dovede do tacke prženja. Zatim se doda ćuretina i peče  sa obe strane do jake braon boje.
Beli sos sa mirođijom:

1 kašika brašna
2 kašike ulja
2 dl mleka
1 prstohvat soli
2 kašičice suve mirodjije

U odgovarajućoj šerpi dodati ulje i brašno i uz konstantno mešanje na laganoj vatri upržiti brašno, pa zatim nalivati sa mlekom, pojačati vatru i uz učestalo mešanje čekati da provri. Mora se stalno mešati kako se ne bi napravile grudvice. Kada sos provri začiniti mirođijom i doterati ukus.
Knedljik


500 g brašna
1 kesice kvasca
1 prstohvat šećera
1 kašičica soli
dl vode
3 šargarepe
1 kašike rendane cvekle
1 briket  spanaća
U činiji odgovarajućih dimenzija zamesiti testo od brašna, vode, soli, šećera i kvasca. Testo treba da bude kompaktno. Dobijeno testo ostaviti da se odmori. Testo podeliti na 2 dela i jedan umesiti sa rendanom cveklom , a drugi sa spanaćem i tako dobiti 2 testa različitih boja. Dobijene jufke podeliti na 4 manje i ostaviti da narastu oko 30 minuta.

U šerpu odgovarajuće veličine sipati vodu, ostaviti da prokuva i staviti rešetku za kuvanje na pari. U rešetku staviti narasle jufke poklopiti i kuvati na pari 15-20 minuta. Servirati toplo.

 

Podeli: Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone

Kitchen TV

IMG_0692
prethodna
Pileća čorba, pile u pavlaci, višnje u slatkoj pavlaci
IMG_0754
sledeća
Kisela čorba od sočiva, medeni zalogaji

Dodajte svoj komentar