Millefoglie i panna cotta

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Millefoglie i panna cotta

Sastojci

Millefoglie
½ mere domaćeg lisnatog testa
50 g šećera u prahu
1 kesica cimet šećera

Razviti lisnato testo, iseći u pravugaonike dimenzija 10x5cm. Prebaciti na pleh sa papirom za pečenje, izbockati viljuškom. Poprskati  hladnom vodom i posipati šećerom u prahu sa cimet šećerom, prekriti papirom za pečenje i pritisnuti drugim plehom. Staviti u zagrejanu rernu na 200 C, 20 do 30 minuta, dok ne bude zlatne karamel boje. Skloniti pleh i papir i sa još vrućeg, auštehovati krugove za millefoglie, ostatak testa sačuvati za panna cottu.

 

Ganaš bela čokolada
100 g slatke pavlake
150 g bele čokolade
50 g putera
100 g mascarponea
prstohvat kardamoma
prstohvat soli

Zagrejati slatku pavlaku. Dodati so i kardamomom, preliti preko čokolade i putera, umešati mascarpone, izmešati u glatku smesu, ohladiti, prebaciti u dresir džak.

Voćni „džem“
1 kruška
1 jabuka
1 dunja
3 kašike soka od limuna
30 g šećera
5 g mešavine začina za medenjake
1 kesica karamel šećera
1 kašičica džemfixa 2:1

Kruške oljuštiti i iseći na kocke 1×1 cm. Otopiti šećer u karamelu, ubaciti voće, dodati sok limuna i začine, izmešati i dodati džemfix, kuvati dok voće malo ne omekša u svom umaku.


Posluživanje
100 g dulce leche karamel namaza

20 g listića badema
10 g svežih borovnica


Na tanjir staviti jednu pločicu lisnatog testa, dresir kesom nanositi ganaš od bele čokolade i dulce leche, ponoviti postupak sa još 2 pločice i završiti pločicom. Ukrasiti džemom i šljivama, te bademom i borovnicom.

 

Panna cotta

 

Panna Cotta
400 ml slatke pavlake
200 ml mleka
50 g šećera
75 g bele čokolade
½ tonka oraščića
½ kesice burbon vanila šećera
½ mahune vanile
10 g želatina u prahu

Ugrejati pavlaku i mleko sa začinima i šećerom, preliti preko bele čokolade i izmešati. Ostaviti na hladnom preko noći. Ugrejati pripremljen želatin da se otopi i smesu za panna cottu malo po malo uliti u želatin, procediti, ohladiti na sobnu temperaturu. Puniti u kalupe i ostaviti da se stegne.

 

Pečene šljive
500 g šljiva
50 g muscovado šećera
50 ml ruma
10 g gustina
½ kesice rum šećera
kora ½ pomorandže

Šljive iseći na četvrtine i staviti ih u pleh sa papirom za pečenje, posipati po njima šećer, rum i začine. Staviti u ugrejanu rernu na 200 C sve dok šljive lagano ne omekšaju i puste svoj sok, a da ostanu čvrste i ne raspadaju se. U međuvremenu umešati gustin da zgusne sok od šljiva.

 

Posluživanje
20 g karamelizovanih lešnika
10 g šećera u prahu


Poslužiti panna cottu sa izlomljenim karamelizovanim lisnatim testom, pečenim šljivama u njihovom umaku i džemom, te sa lešnikom i šećerom u prahu.

Kitchen TV

prethodna
Rustikalni tart mak jabuka
sledeća
Ruby keks torta

Dodajte svoj komentar