• Home
  • Profesionalac
  • Modernizacija salate – rolovane suve šljive sa penom od sira, ukiseljenom cveklom, pečenom jabukom i salatom od rukole
Modernizacija salate – rolovane suve šljive sa penom od sira, ukiseljenom cveklom, pečenom jabukom i salatom od rukole

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Modernizacija salate – rolovane suve šljive sa penom od sira, ukiseljenom cveklom, pečenom jabukom i salatom od rukole

Sastojci

Rolovane suve šljive sa penom od sira

100 g dimljene slanine
100 g suvih šljiva bez koštica

Pena od sira

100 g mladog kravljeg sira
2 dl neutralne pavlake

so
biber
beli luk

2 kašike ulja

Ukiseljena cvekla

2 kašike jabukovog sirćeta
1 dl vode
1 kašika šećera
1/2 limuna za sok
1 sveža cvekla

so

biber

Pečena jabuka

200 g jabuka
2 zvezdasta anisa
1 kašika žutog šećera
1 kašika meda
prstohvat cimeta
2- 3 lista sveže žalfije

3 kašike ulja

Salata od rukole

50 g sveže rukole
aćeto balzamiko sirće
ulje
so

 

Jabuke iseći na kriške bez semena i bez ljuštenja, staviti u pleh i pomešati sa ostalim sastojcima. Staviti u rernu da se peče na 220°C 15-20 minuta tako da jabuke budu sa korom prema plehu.

Cveklu oljuštiti i iseći na tanke listiće (ljuštilicom za krompir) i staviti u činiju, sjediniti sve sastojke sa sirćetom i vodom i naliti cveklu, potopiti tanjirom da nigde ne izlazi na površinu. Ostaviti da se marinira narednih 30 do 60 minuta.

Sve sastojke za penu od sira staviti u blender i usitniti do tečnog stanja. Presuti u bocu sa CO2. Ostavit u frižideru 30 minuta.

Suve šljive urolati u slaninu, i napraviti ražnjiće. Pržiti u zagrejanom tiganju sa malo ulja da slanina postane hrskava.

Rukolu u činiji začiniti solju, biberom, aćetom i uljem. Lagano promešati.

Na tanjir prvo staviti listiće cvekle, a zatim, rukolu, šljive i jabuke. Na kraju dodati penu od sira. Preko salate preliti malo marinade od cvekle.

Podeli: Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone

Kitchen TV

IMG_2213
prethodna
’’Nova tehnika, stari oblici – pileća rolnica punjena paradajzom i spanaćem
IMG_2279
sledeća
Crna pasta i morski autobus – file brancina sa crnim špagetama, lignjama i gamborima

Dodajte svoj komentar