Moskva šnit

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Moskva šnit

Sastojci

Biskvit
5 belanaca
125 g šećera
50 g mlevenih pečenih lešnika
50 g mlevenih pečenih badema
50 g mlevenih oraha
50 ml ulja
10 g brašna
½ kašičice praška za pecivo
prstohvat soli

Krema
5 žumanaca
100 g šećera
100 ml soka od pomorandže
20 g brašna
200 g putera
300 g slatke pavlake za šlag
3 lista želatina
½ mahune vanile
½ limuna – sok i korica

Višnje
250 g višanja
50 g šećera
2 kašike višnjevače
2 kašike viskija
1 kašičica agar agara

Ananas
½ svežeg ananasa
20 g tamnog šećera
½ pomorandže – sok i korica
50 g meda
prstohvat kardamoma
2 zvezdasta anisa
malo sveže mlevenog bibera
½ kašičice cimeta

Dekoracija
30 g seckanog prženog badema
30 g seckanog prženog lešnika
20 g seckanih pistaća
100 g bele čokolade
5 g drobljenog zelenog bibera

 

Umutiti penasto belanca sa šećerom i soli, ručno umešati sve suve sastojke. Izliti biskvit u lim od rerne obložen papirom za pečenje, peći na 170*C 10-ak minuta ili dok ne bude sunđerast na dodir. Od hladnog biskvita auštehovati krugove, u kalupe u kojima se filuje torta staviti poslastičarsku foliju.

Umutiti penasto žumanca sa šećerom, vanilom i koricom limuna, pomešati sa sokom pomorandže i brašnom, kuvati na pari dok se ne zgusne. U hladno umutiti puter, šlag i natopljeni želatin (koji se ocedi i istopi u mikrotalasnoj), zatim sok od  limuna.

Na tiganju sa duplim dnom karamelizovati šećer i staviti višnje, pustiti da se šećer otopi i višnje bace ključ. Zaliti višnjevačom i viskijem. Prohladiti.

Ananas iseći na polovine i utrljati sa marinadom od svih sastojaka, peći pokriveno alu folijom na 150*C dok ne omekša, oko 3h (ili kraće). Skloniti foliju i ostaviti kratko u rerni da se karamelizuje. Iseći na tanje parčiće.

Za dekoraciju izliti belu čokoladu na poslastičarsku foliju i pre nego što se stegne, posipati biberom. Ugrejanim aušteherima vaditi krugove iz prohlađene čokolade.

Filovati tortice tako da se stavi biskvit na dno, polože se ploške ananasa uz rub obruča, te se naizmenično filuje kremom, višnjama, biskvitom, ređa se tako dok se ne popuni kalup, završava se voćem i sa tufnama od kreme uz ivicu kalupa. Dekorisati seckanim orašidima te krugovima od bele čokolade.

 

Podeli: Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone

Kitchen TV

DUBROVACKA ROZATA (1)
prethodna
Dubrovačka rožata
IMG_7698
sledeća
Kapkejk od šargarepe i oraha

Dodajte svoj komentar