Nakalde – Knedle od slavskog kolača

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Nakalde – Knedle od slavskog kolača

Sastojci

Testo

  • 150 g slavskog kolača
  • 100 g parmezana
  • 100 g masne slanine
  • 2 jaja
  • ½  kašičice bibera
  • 1 kašičica divljeg origana
  • 1 ½  l vode
  • 1 kocka za supu

 Preliv

  • 3 kašike ulja
  • 3 dl crnog vina
  • 50 g višanja
  • 100 g pršute
  • 100 g slanine

 

Način pripreme:

  1. Od slavskog kolača napraviti krupne prezle i pomešati sa rendanim parmezanom. Dodati slaninu usitnjenu u pastu, jaja, biber i divlji origano i dobro umesiti.
  2. Napraviti od mase knedle veličine palca.
  3. Kuvati ih 10 minuta u ključaloj supi i ostaviti sa strane da se malo ohlade. Ohlađene iseći na kolutove debljine 1 cm.
  4. Slaninu i pršut propržiti na malo ulja, a zatim dodati vino i višnje. Dinstati nekoliko minuta.
  5. Preliti knedle i služiti toplo.

Ledeno crno grožđe: rastopiti med, umočiti grozd u med, zatim u šećer.

Podeli: Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone

Lepi Brka

Lepi Brka je svet proputovao na najbolji način, uvek u blizini kvalitetne kuhinje.

im255_bundeva iz kikinde
prethodna
Bundeva iz Kikinde – Kikinda sa šmekom Španije
im257_jagnjetina ispod saca
sledeća
Jagnjetina ispod sača

Dodajte svoj komentar