Namaz od belog pasulja i peršuna

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Namaz od belog pasulja i peršuna

Sastojci

1 konzerva (240 g neto) belog pasulja

1 manja veza svežeg peršuna

1 čen belog luka

3 kašike maslinovog ulja

1  kašika rendanog parmezana

1 kašičica sveže ceđenog soka od limuna

Za serviranje

4 kriške starog hleba (najbolje ćabata)

1 supena kašika maslinovog ulja

125 g sveže mocarele

4 čeri paradajza

U blender staviti sve sastojke, posoliti i pobiberiti, pa izmiksati u glatku masu. Probati i dodatno začiniti po svom ukusu.

Prebaciti namaz u činiju za serviranje i preliti sa još malo maslinovog ulja. Poslužiti uz prepečeni hleb ili krekere po svom ukusu.

Hleb peći u tiganju na malo maslinovog ulja, okrenuti, pečenu stranu premazati namazom od belog pasulja, poređati kriške sveže mocarele, poklopiti i peći još oko 1 minut. Dekorisati čeri paradajzom.

 

Salata od peršuna sa kajsijama i bademom

1 šolja kuskusa (nekuvanog)

1/2 supene kašike maslinovog ulja

1/2 kašičice soli

1 veća veza peršuna

70 g seckanog badema

10 suvih kajsija

Za dresing

3 kašike maslinovog ulja

1 kašika jabukovog sirćeta

1 čen belog luka, stišnjen

1 kašičica dižon senfa

1 kašičica meda

1/2 kašičice sušenog bosiljka

1/2 kašičice soli

U činiju sipati šolju provrele vode, dodati 1/2 kašike maslinovog ulja, 1/2 kašičice soli i šolju kuskusa, pa promešati, poklopiti i ostaviti da odstoji 10 minuta. Viljuškom pažljivo rastresti kuskus i ostavite sa strane da se prohladi.

Napraviti dresing: u činiji dobro promešati sve sastojke.

Peršun sitno iseckati i staviti u dublju činiju. Dodati krupno iseckane kajsije i badem, kao i ohlađeni kuskus. Preliti polovinom dresinga, pa sve pažljivo promešati. Dodati deo ostatak dresinga i ponovo promešati.

Podeli: Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone

Kitchen TV

cini-i-zacini-ep14-origano-mov_snapshot_16-19_2016-10-24_12-04-16
prethodna
Pica u kornetu
ukusi-azije-ep21-sushi-mov_snapshot_11-26_2016-11-01_15-13-21
sledeća
Sushi – hosomaki i futomaki

Jedan komentar Sakrij komentare

e, ovaj namaz od belog pasulja mi deluje interesantno. Ja sam ga već i pravila, ali sam dodavala i onu pastu od susama ( ne mogu da se setim kako se zove ). A to se onda dobije humus od pasulja. idealno za post.
A i ova salata sa kuskusom mi deluje primamljivo. Moram da probam.

Dodajte svoj komentar