Nisoaz salata, mediteranski trouglići, citrusna granola

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Nisoaz salata, mediteranski trouglići, citrusna granola

Sastojci

20 g zelene boranije

2 šake zelene salate

2 kuvana krompira

1 konzerva tune

4 kuvana jaja

sok od ½ limuna

 

Dresing:

 

1/2 glavice ljubičastog luka

50 g zelenih maslina bez koštice

5 inćuna

1 čen belog luka

1 limun

4 kašike maslinovog ulja

1 kašičica balzamiko sirćeta

biber

nekoliko kolutova ljubičastog luka za dekoraciju

 

Skuvati boraniju i ohladite.

U činiji iseckati kuvani krompir na kockice. Dodati luk i boraniju. Samo malo posoliti i izmešati.

Napraviti dresing tako što će se pomešati svi sastojci i izmiksati u štapnim miksreom ili seckalicom.  Polovinu preliti preko boranije i krompira i dobro izmešati uz dodatak limunovog soka.

Na tanjir za serviranje staviti zelenu salatu, dodati boraniju i krompir, četvrtine kuvanih jaja i oceđene komade tunjevine. Ukrasiti maslinama i kolutovima luka i poslužiti uz preliv sa strane.

 

Mediteranski trouglići

 

100 g speltinog  brašna

125 g pšeničnog brašna

150 ml vode

12 5ml maslinovog ulja

1 grančica svežeg ruzmarina

prašak za pecivo

1/2 kašičice soli

 

Rernu zagrejati na 180 C.

U činiji pomešati sve sastojke za testo i razvaljati ga u krug  debljine 1-2,5 cm.

Iseći u  trougliće i posuti  krupnom morskom solju i iseckanim ruzmarinom.

Poređati trougliće na papir za pečenje i peći 20 minuta u  zagrejanoj rerni.

 

Citrusna granola

170 g ovsenih pahuljica

100 g ražanih pahuljica

100 g ječmenih pahuljica

100 g lešnika (Izlomljene na  krupne komadiće)

100 g badema (Izlomljene na krupne komadiće)

40 g semenki suncokreta

40 g kokosa

4 kašike meda

4 kašike ulja

narendana korica 1 limuna

 

Predlog služenja za 1 porciju:

 

100 g grčkog jogurta

1/2 šolje borovnica

nekoliko kapi ekstrakta vanile

 

Rernu uključiti na 175°C.

U velikoj činiji izmešati sve sastojke i izručiti ih u tepsiju na kojoj se nalazi papir za pečenje.

Peći u rerni  oko 20 minuta. Nekoliko puta u toku pečenja promešati kako bi se ravnomerno istostirali sastojci.

Granolu čuvati u hermetički zatvorenim teglama i iskoristiti u roku od mesec dana.

Grčki jogurt izmiksati sa borovnicama i vanilom. Prebaciti na desertni tanjir, posuti granolom i ukrasiti svežim borovnicama.

 

 

Podeli: Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone

Kitchen TV

IMG_3541
prethodna
Mohito, štapići sa belim lukom, salata od ananasa i manga
IMG_3685
sledeća
Nemačke knedle od hleba i spanaća, umak od pečuraka, smuti od povrća

Dodajte svoj komentar