• Home
  • Profesionalac
  • ’’Nova tehnika, stari oblici – pileća rolnica punjena paradajzom i spanaćem
’’Nova tehnika, stari oblici – pileća rolnica punjena paradajzom i spanaćem

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

’’Nova tehnika, stari oblici – pileća rolnica punjena paradajzom i spanaćem

Sastojci

1 pileći file
20 g parmezana
½ paradajza

4-5 listova spanaća bez peteljke
½ glavice crnog luka

1 čen belog luka

1 grančica svežeg ruzmarina

so i biber

10 g putera

ulje

 

Glazirano korenasto povrće

100 g korena celera

100 g šargarepe
100 g krompira
1 čen belog luka

10 g putera

ulje

so i biber

 

Sos od malina

 100 g svežih malina
10 g šećera

20 ml aćeto balzamiko sirćeta

1 kašika ulja

prstohvat soli

 

Paradajz očistiti od semenki i ostaviti mesnati deo. Pileći file iseći na pola (ne do kraja)  tako da se otvori kao leptir. Razviti parče prijanjajuće folije i na nju staviti pileći file, začiniti solju i biberom i staviti malo rendanog sira. Prekriti drugim parčetom folije i izlupati čekićem za meso da se dodatno istanji. Skloniti gornju foliju.

Na pripremljene listove spanaća staviti isečeno meso od paradajza, začiniti solju i biberom. Prebaciti u dno istanjenog pilećeg filea. Prvo čekićem za meso još malo istanjiti gornju stranu filea i sve urolati tako što se bočne strane rolata ušuškaju ka unutra (kao sarma). Sve uviti folijom (kao bombonu) i ostaviti da odstoji.

Umotati u još dva sloja folije da voda u kojoj će se kuvati ne prodre do mesa. Kuvati u ključaloj vodi 20 minuta i nakon toga staviti u led. Da rolnica ne bi isplivala pritisnuti je manjim tanjirom.

Celer, šargarepu i krompir iseći na komade veličine zalogaja. i kuvati u vodi u koju smo dodali beli luk, so, biber, i malo ulja. Prvo dodati krompir, a kasnije celer i šargarepu.

U blender staviti maline i sirće, prstohvat soli, šećer i kašiku ulja.  Sve dobro usitniti dok ne postane tečan.

Kuvanu i ohlađenu piletinu izvaditi iz folije, posoliti i pobiberiti i preliti uljem. Pržiti u zagrejanom tiganju sa grančicom ruzmarina i belim lukom isečenim na pola, samo da dobije koricu. Pred kraj prženja dodati malo maslaca (10 g) da se rolnica dobro glazira. Peći u rerni oko 5 minuta na 200°C. Izvaditi iz rerne i vratiti na šporet da se još malo proprži sa lukom isečenim na krupna rebarca.

Kuvano povrće ocediti i  prebaciti u tiganj u kome smo otopili maslac i dodali malo bibera. Posoliti i dodati grančicu ruzmarina i čen belog luka isečen na pola. Propržiti dok povrće ne dobije glazuru.

Tanjir poprskati sosom od maline, dodati rolnicu isečenu na pola i glazirano povrće. Na kraju dodati proprženi luk.

Podeli: Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone

Kitchen TV

IMG_2180
prethodna
Preko Albanije, brda i šumarka – tri vrste hleba
IMG_2243
sledeća
Modernizacija salate – rolovane suve šljive sa penom od sira, ukiseljenom cveklom, pečenom jabukom i salatom od rukole

Dodajte svoj komentar