Ogledalo čoko torta “Galaksija”

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ogledalo čoko torta “Galaksija”

Sastojci

6 žumanaca

140 g šećera

5 kašičica kakao krema

75 ml toplog čokoladnog mleka

130 g brašna

1/2 kesice praška za pecivo

20 g pudinga od čokolade

50 g mlevenih badema

6 belanaca

50 g margarina za podmazivanje kalupa

100 g džema od pomorandže

so

 

Ganaš

600 g crne čokolade

250 ml slatke pavlake za kuvanje

 

Šlag

500 ml slatke pavlake

ogledalo galaksija glazura

 

Glazura

250 g šećera

225 ml vode

150 ml kondenzovanog mleka

120 g bele čokolade

2 kašike želatina u granulama

55 ml vode za želatin

 

Boje za galaksiju

malina rosa

kraljevska plava

crna

ljubičasta

 

Žumanca umutiti sa 70 g šećera u penastu masu. Dodati krem i dobro promešati. Zatim sipati čokoladno mleko. U smesu umešati brašno, prašak za pecivo, puding od čokolade i mlevene bademe.

Belanca umutiti sa prstohvatom soli i ostatkom šećera u čvrst sneg, pa ga lagano špatulom umešati u smesu.Testo presuti i ravnomerno rasporediti u četiri kalupa prečnika 20 cm. Ako kalup ima pokretno dno samo ga premazati margarinom i obrašnjaviti da se testo ne zalepi. Ukoliko ne, klasičan kalup samo obložiti papirom za pečenje. Zagrejati slatku pavlaku za kuvanje do ključanja i preliti čokoladu. Promešati da se sva čokolada lepo otopi. Umutiti slatku pavlaku u čvrst šlag i sjediniti ručno sa ganašom od čokolade. Ohladiti 15 minuta u frižideru. Nafilovati tortu koristeći svaki sloj džema od pomorandž,e pa ganaš. Kada nafilujemo staviti je u zamrzivač na minimum 4 sata. Pre vađenja torte iz zamrzivača napraviti “ogledalo galaksija” glazuru.

Pomešati želatin u posudi sa vodom i ostaviti ga da se stegne. U šerpici, na srednjoj temperaturi mešati zajedno šećer, vodu, i zaslađeno kondenzovano mleko. Povremeno promešati, dok ne počnu da se pojavljuju mehurići. U ovom trenutku, sipati smesu u želatin i promešati dok se ne sjedini. Lagano preliti smesu preko čokolade i mešati dok se lepo ne otopi. Procediti u veliku posudu, a zatim podeliti glazuru na onoliko delova koliko ima boja. Povremeno promešati glazuru da se ne stvori korica. Idealna temperatura glazure je 90°C.  Umešati boju i preliti po želji.

Podeli: Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone

Kitchen TV

IMG_5618
prethodna
Tuna salata sa pirinčem, boranijom i celerom
IMG_5957
sledeća
Svekrvin rolat sa limunadom od cvekle

Dodajte svoj komentar