Okonomijaki

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Okonomijaki

Sastojci

3 jaja

200 g tempura brašna

150 g pšeničnog brašna

100 g kupusa

100 g svinjskog sala

2 kuvana krompira

200 g bifteka

200 g pilećeg filea

½ tikvice

½ patlidžana

½ crvene paprike

⅓ zelene paprike

so i biber

½ l vode

majonez po ukusu

jakitori sos po ukusu

 

Priprema:

Svinjsko salo iseći na kockice i propržiti u tiganju kako bi pustilo mast.

Tempura brašno pomešati sa pšeničnim brašnom i pomešati sa 0,5l hladne vode. Testo za okonomijaki  treba da bude bez grudvica.

Tikvicu,patlidžan iseći na kockice, crvenu papriku na kocke, pa ubaciti u testo. Kupus grubo naseći na kocke,  ubaciti u testo kao i proprženo salo, malo soli, zelenu papriku sečenu na trakice i 3 jaja. Sve lepo umešati kako bi se dobila ujednačena masa.

Piletinu seći na tanke šnite, a biftek na tanko kao karpaćo.

U tiganj, u kojem se pržilo salo, staviti piletinu, pržiti je do zlatno zute  boje. Izvaditi piletinu i staviti biftek da se ispeče samo sa jedne strane, bez okretanja, pa pobiberiti. Kuvan krompir oljuštiti.

U zagrejan tiganj za palačinke staviti kutlaču smese za okonomijaki, preko narendati malo krompira i staviti 3 parčeta pripremljenog mesa (biftek ili piletina). Trebalo bi da bude nepravilnog oblika, a kada se zapeče sa donje strane preokrenuti kako bi se zapeklo i sa strane na kojoj su krompir i meso, pa sipati par kapi ulja. Postupak ponavljati naizmenično.

 

Serviranje:

Na gotov okonomijaki sa piletinom namazati majonez i jakitori sos, preseći na 4 dela, pa ih naslagati jedan na drugi u visinu. Okonomijaki sa biftekom, dok je još vruć, namazati sa majonezom i jakitori sosom i preseći na pola.

Podeli: Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone

Kitchen TV

IMG_2678
prethodna
Rezanci sa susamom i vlašcem i tataki tikvica
IMG_2706
sledeća
Glass nudle sa pirinčem i povrćem

Dodajte svoj komentar