Orada, humus, sezonska salata

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Orada, humus, sezonska salata

Sastojci

1 orada

3 – 4 krompira

5-6 čenova belog luka

2 paradajza

1 veza korijandera

1 crvena paprika

1 ljuta paprika

1 halepenjo paprika

300 ml vode

suncokretovo ulje

 

U odgovarajući tiganj na malo ulja staviti krompir sečen na kolutove i ređati slojeve povrća. Kuvati dok povrće ne pusti svoje sokove i  ostavit da se kuva u sopstvenim sokovima 30 minuta. Kada povrće omekša 70 % dodati filete orade, kolutove limuna, korijander. Dodati vode da ogrezne i nastaviti kuvanje još 10-12 miuta.

 

 

Humus

 

300 g leblebija

100 g tahinija

1 dl maslinovog ulja

5 čenova belog luka

1 limun

pola ljute paprike

pola kašičice mlevene paprike

1 veza peršunovog lista

1 kašičica kima

 

U blender staviti sve satojeke i izblendati, po potrebi ako treba dodati vodu, limunov sok i ulje, Tekstura humusa treba da bude glatka i kompaktna.

 

Sezonska salata

100 g čeri paradajza

sok od jednog limuna

pola ljute paprike

1 kašičica soli

1 kašika ulja

U odgovarajućoj činiji,staviti čeri pardajz sečen na pola, dodati ljutu papriku i začiniti. Servirati sa ribom i humusom.

(Visited 60 times, 1 visits today)

Kitchen TV

prethodna
Špargle u sosu, pečeni mladi krompirići, šnicle od plavog patlidžana, sorbe od maline i banane
sledeća
Gulaš od piletine i kobasice

Dodajte svoj komentar