• Home
  • Profesionalac
  • Orada sa pestom, salata sa pirinčanim nudlama, džem od čeri paradajza, sotirana zelena boranija
Orada sa pestom, salata sa pirinčanim nudlama, džem od čeri paradajza, sotirana zelena boranija

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Orada sa pestom, salata sa pirinčanim nudlama, džem od čeri paradajza, sotirana zelena boranija

Sastojci

Orada sa pestom

2 orade

80 g sušenog čeri paradajza

30 g susama

½ veze peršunovog lista

1 čen belog luka

maslinovo ulje

so

biber

 

Džem od čeri paradajza i ajvara

150 g čeri paradajza

80 g putera

50 g meda

80 g šećera

maslinovo ulje

1 kašika aćeto balsamiko sirćeta

so

biber

1 kašika ajvara

 

Salata od pirinčanih nudli

150 g pirinčanih nudli

100 g suvih crnih pečuraka

20 g putera

½ glavice crnog luka

1 čen belog luka

maslinovo ulje

so

biber

1 grančica nane

6 čeri paradajza

 

Dresing

sok od ½ limuna

sok od 1 pomorandže

2 kašike susamovog ulja

1 kašika sweet and chili sosa

2 kašike maslinovog ulja

so

biber

 

Sotirana zelena boranija

150 g smrznute zelene boranije

1 čen belog luka

20 g putera

1 grančica ruzmarina

sok od ½ limuna

 

Smrznutu boraniju preliti hladnom vodom i ostaviti da se odmrzne, potom procediti. Sušene pečurke potopiti u mlaku vodu.

Čeri paradajz preseći na polovine. Zahrejati tiganj i na malo maslinovog ulja i putera staviti čeri. Dodati šećer i med. Ostaviti da se karamelizuje. Na svakih par minuta dodavati po malo putera, meda i šećera dok se ne dobije džemasta struktura. Pred kraj kuvanja dodati so , biber i aćeto. Kada tečnost sasvim reducira dodati malo vode i ajvar pa još kratko ukuvati.

Očišćenu oradu isfilirati i odstraniti stomačni deo mesa. Susam istostirati na suvom tiganju. Sušeni čeri sa svojim uljem samleti u secku sa peršunovim lišćem, dodati maslinovo ulje, so i biber. Tostiran susam dodati u pastu od čeri paradajza i pomešati. Filete orade posoliti, pobiberiti, nauljiti i istrljati čenom belog luka. Zagrejati tiganj i na malo ulja staviti filete orade kožom na dole. Svaki file pritisnuti prstima da se ne deformiše. Kada meso pobeli prebaciti filete u pleh sa pekarskim papirom. Na svaki file namazati po kašiku pesta od sušenog čeri paradajza. Peći u zagrejanoj pećnici na 200 – 220° C 4 minuta.

Na tiganj od prženja ribe dodati malo putera i sitnoseckan beli luk, kratko propržiti pa dodati boraniju i sitnoseckane iglice ruzmarina. Sve sotirati dok boranija ne omekša i na kraju dodati sok od limuna.

Sve sastojke za dresing sjediniti žicom za mućenje. Pirinčane nudle preliti vrelom vodom i ostaviti da odstoje. Omekšale pečurke iseći na trakice kao i crni luk. Zagrejati tiganj i na malo maslinovog ulja i putera propržiti crni luk, posoliti i pobiberiti. Dodati pečurke i sitnoseckan beli luk. Sve kratko propržiti pa prebaciti u činiju. Dodati seckanu nanu. Procediti nudle i sjediniti sa sotiranim pečurkama, dodati čeri paradajz presečen na polovine i preliti dresingom.

Servirati sotiranu boraniju, džem od čerija i ajvara,  filete orade poklopiti i servirati. Servirati salatu.

Kitchen TV

prethodna
’’Magerica’’ supa, legir, suvlaki, grčka salata
sledeća
Pačiji batak sa povrćem konfi, pireom od paškanata i sosom od crvenog vina

Dodajte svoj komentar