• Home
  • Vege izazov sa Danijelom
  • Osvežavajući parfe, slani namaz od suncokreta i punjene paprike, pite ili rolnice sa smrznutim povrćem u heljdinim korama
Osvežavajući parfe, slani namaz od suncokreta i punjene paprike, pite ili rolnice sa smrznutim povrćem u heljdinim korama

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Osvežavajući parfe, slani namaz od suncokreta i punjene paprike, pite ili rolnice sa smrznutim povrćem u heljdinim korama

Sastojci

Osvežavajući parfe – Eva je i dalje u raju

Sloj od orašastih plodova

 

1 šolja sirovog suncokreta

½ šolje indijskih oraha

½ šolje sirovih badema

sok od 2 pomorandže

3 kašike kokosovog ulja

5 kašika agavinog sirupa

 

Fil za osvežavajući parfe

 

3 banane

2 kašike putera od badema ili kikirikija

5 sirovih urmi

prstohvat vanile

 

Priprema je, zaista laka. Dobro operite suncoket i indijski orah i potopite ih preko noći ili na 2-3 sata. Kada se natope, sipajte ih u blender i dodajte mleveni badem, sok od pomorandže i zaslađivač. Kada dobro izblendirate, dodajte i rastopljeno kokosovo ulje.

Promešejte sve satojke ili ih izblendirajte još malo. Sipajte sve u kalup za čiz kejk i ostavite da se stegne 20 minuta u zamrzivaču.

U blender ili secko ubacite banane i urme i sameljite ih da dobijete pastu. Dodajte puter od badema i izmiksajte sve zajedno. Na kraju, dodajte vanilu i promešajte kašikom.

Sipajte sve na već rashlađenu podlogu i stavite u friz.

 

 

Slani namaz od suncokreta i punjene paprike

 

2-3 manje paprike

½ šolje suncokreta

½ šolje oraha

½ male glavice crvenog luka

1 čen belog luka

sok od 1/2 limuna ili limete

malo umeboši sirćeta

malo peršuna

1 kašičica senfa

himalajske soli po ukusu

1 rendani kiseli krastavac

crveni luk (za jedra)

 

 

Ako želite punjene paprike, potrebne su vam 2-3 manje paprike koje možete iseći na polovine ili četvrtine. Možete ih i samo očistiti od semenki i puniti nadevom.

Ja sam ih isekla da bih napravila „jedrenjak s jedrima“ (seckani krastavac) i dodala „zastavu“, tj. list peršuna na vrh. Ovako je deci zanimljivije, jer imate i „priču“ u slici!

Za odrasle je dovoljno dodati malo sveže salate ili mirođije preko svega.

 

 

Pite ili rolnice sa smrznutim povrćem u heljdinim korama

 

400 g smrznutog povrća (šargarepa, grašak i kukuruz)

namaz od suncokreta

maslinovo ulje

so

malo začina po želji

pakovanje heljdinih kora

 

Povrće samo prelijte vrućom vodom, ako ste ga tek izvadili iz friza ili ga operite u prečišćenoj vodi. Dodajte maslinovo ulje i so, pa izmešajte sve zajedno. Napunite kore presečene na pola po dužini. Zarolajte i stavite u tiganj na nekoliko minuta ili duže ako želite.

 

Kitchen TV

prethodna
Štanglice od rogača i oraha, zeleni šejk od spanaća, brza supa od portobelo pečuraka
sledeća
Vege pavlaka, gomasio od susama, šejk od bobičastog voća

Dodajte svoj komentar