Paelja

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Paelja

Sastojci

  • 150 g roštilj kobasice
  • 150 g pančete
  • 1 dl ulja
  • 1 glavica belog luka
  • 2 veće glavice luka
  • 1 crvena paprika
  • 1  kašičica bibera
  • 1 kašičica slatke aleve paprike
  • 1 kašičica suvog bosiljka
  • 1 kašika suvog začina
  • 500 g pirinča okruglog zrna
  • 1dl belog suvog vina
  • 1,5 l vode
  • 1 kocka od povrća za supu
  • 100 g graška
  • 150 g pilećeg filea
  • 250 g gambora
  • 200 g lignji

 

Način pripreme:

  1. Kobasicu iseći na kolutove, a pančetu na kockce. Zagrejati ½ dl ulja u plitkoj širokoj šerpi. Propžiti kobasice i slaninu dok ne postanu hrskave. Dodati fino isečene crni luk, 2 čena belog luka i svežu papriku. Pržiti dok sve ne omekšaj.
  2. U vrelu vodu dodati kocku od povrća za supu.
  3. Dodati sve začine i pirinač, dobro promešati. Nakon toga dodati vino i kada pirinač upije svo vino, dodati malo vruće supe. Ostatak supe dodavati postepeno. Kada sve provri dodati grašak i piletinu isečenu na trake. Kuvati uz dodavanje supe, po potrebi.
  4. U drugom tiganju na ½ dl ulja propržiti 6, 7 celih čenova belog luka, gambore i lignje i nekoliko minuta. Sve dodati u paelju.
  5. Služiti toplo, dekorisano svežim bosiljkom.
Podeli: Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone

Lepi Brka

Lepi Brka je svet proputovao na najbolji način, uvek u blizini kvalitetne kuhinje.

im248_pasta sa govedjim jezikom
prethodna
Pasta sa goveđim jezikom
im250_kobaridski strukli
sledeća
Kobaridski štrukli

Dodajte svoj komentar