Papardelle  all’Amatriciana

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Papardelle all’Amatriciana

Sastojci

Za testo za papardelle:

500 g brašna

5 jaja većih

1 kašičica soli

 

Umesiti testo od jaja i brašna, tako što krenemo da viljuškom vezujemo jaja, brašno i so, pa ga umesiti rukama do kraja,  umotati u plastičnu foliju i odmoriti u frižideru oko pola sata da se vlaga u testu jednako rasporedi. Oklagijom ga razvući na tanko, pa nožem iseći fetućine i poređati ih u gomilice, prethodno dodatno pobrašnjavljene kako se ne bi lepile. Pastu kuvati u velikoj količini slane vode oko 2 minuta, pa umešati u pripremljen sos i poslužiti.

 

Za all’Amatriciana sos:

 

15 čeri paradajza

1 kašika paradajz soka

1 mala veza bosiljka

150 g kuvane dimljene mesnate slanine

50 g dimljene pančete

60 g pekorino sira

1 čili papričica

1 crveni luk

3 čena belog luka

100 g putera

2 dl belog vina

4 kašike maslinovog ulja

so

biber

Sitno naseckati crveni i beli luk. Obe vrste slanine naseckati na kockice. Čeri paradajz preseći na pola a bosiljak naseckati na sitno. U srednjoj šerpi na zagrejanom maslinovom ulju dinstati beli luk i ljutu papriku par minuta, pa dodati crveni luk sitno seckan, pa kad postane staklast. Propržiti kratko pa dodati polutke čeri paradajza. Dinstati 3 minuta, pa zaliti belim vinom i bosiljkom. Ubaciti slaninu, Posoliti i dodati paradajz sok. Dinstati još 5 minuta, pa skinuti sa vatre i umešati komad putera u sos. Sos je tada spreman za ubacivanje sveže skuvane paste u njega. Zatim dodati puter i pekorino i promešati. Prilikom servisa posuti malo pekorina i maslinovog ulja.

 

Podeli: Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone

Kitchen TV

IMG_4364
prethodna
Pileći tamni temeljac i supa od luka
IMG_4558
sledeća
Buzara bela i crvena, focaccia hleb

Dodajte svoj komentar