Paprike punjene žitom

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Paprike punjene žitom

Sastojci

3 paprike (crvena, žuta i zelena)

1 glavica crnog luka

2 šargarepe (narandžasta i ljubičasta)

1 paškanat

2 kašike ulja

200 g kuvanog žita

30 g suvih šljiva

2 kašike suvog grožđa

2 kašike suvih vrganja

2 kašike mlevenih badema

70 g paradajz pelata

so i biber

1 kašika suvog začina

1 kašika suve nane (barski bosiljak)

 

 

Priprema:

Paprike pažljivo preseći na polovine, tako da na jednoj strani ostane drška, nežno odstraniti semenu lozu.

Na zagrejanom ulju propržiti sitno seckani crni luk, zatim dodati krupno narendanu narandžastu šargarepu i paškanat, kao i ljubičastu šargarepu sečenu na kolutove. Upržiti povrće i potom u šerpu dodati kuvano žito, suve šljive i suvo grožđe sitno iseckane, promešati i ubaciti mlevene bademe i seckane suve vrganje. Začiniti suvim začinom i dodati paradajz pelat. Ostaviti da se fil za paprike kratko ukuva, pa dodati suvu nanu i napuniti paprike. Peći u zagrejanoj pećnici na 180°C  30-45 minuta.

 

Mešana zelena salata

nekoliko vrsta zelene salate po želji (puterica, lollo rosso, lolo bianco …)

 

Dresing

2 čena pasiranog belog luka

1 kašika senfa

1 kašika rena

3 kašike maslinovog ulja

½ dl balzamiko sirćeta

1 kašika meda

so i biber

½ kašičice suve kamilice

 

 Priprema:

Salatu grubo iseći ili iscepkti.

Pomešati sve sastojke za dresing i preliti salatu.

 

Podeli: Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone

Neša Travka

zapecene njoke
prethodna
Zapečene njoke sa grilovanim povrćem i pirotskim sirom
pijane lignje i sutlijas
sledeća
Pijane lignje sa krompirom u rerni i sutlijaš od prosa

Dodajte svoj komentar