Pasta sa goveđim jezikom

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Pasta sa goveđim jezikom

Sastojci

  • 400 g kuvanog goveđeg jezika
  • 400 g paradajz pelata
  • 400 g carske mešavine povrća
  • 2 dl supe od goveđeg jezika
  • 1 dl paradajz pirea
  • 2 glavica luka
  • 2 čena belog luka
  • 3 kašike ulja
  • 1 kašičica suvog začina
  • 1 kašičica rena
  • 1 kašičica šećera
  • ½ kašičice bibera
  • ½ kašičice ruzmarina

 Prilog

  • 500 g testenine fusili
  • 1 kašika parmezana

 

Način pripreme:

  1. U većoj šerpi u ključaloj vodi kuvati goveđi jezik 10 minuta. Tu vodu prosuti i nasuti novu vodu, staviti jezik i kašičicu suvog začina i jednu glavicu luka i kuvati dok jezik ne omekša, oko 2 h. (Supa od jezika i povrća može se koristiti kao bilo koja domaća supa ili kao bujon za razna jela)
  2. Izvaditi jezik, oljuštiti opnu. Iseći 400 g jezika na trake, a ostatak koristiti za neko drugo jelo ili za sendviče.
  3. Glavicu luka sitno iseckati i propržiti na ulju dok ne omekša. Dodati pelat, paradajz pirea, kutlaču supe od jezika, šećer, suvi začin, ruzmarin, biber, iseckani beli luk. Sve dobro promešati i kada proključa ostaviti da kuva još 10 minuta. Dodati povrće (po želji) i pri kraju kuvanja isečeni jezik.
  4. Testeninu skuvati prema uputstvu na pakovanju.
  5. Oceđenu testeninu sipati u tanjir, preliti sosom i dodati rendani parmezan. Služiti toplo.

Lepi Brka

Lepi Brka je svet proputovao na najbolji način, uvek u blizini kvalitetne kuhinje.

prethodna
Dagnje na buzaru
sledeća
Paelja

Dodajte svoj komentar