Pavlovčice

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Pavlovčice

Sastojci

Puslice

3 belanca

190 g šećera

prstohvat soli

 

Karamel krem

3 žumanca

250 ml mleka

75 g šećera

20 g pudinga sa ukusom karamele
1 kašičica mleka u prahu
Šlag krem

 200 g slatke pavlake za šlag

boja za kolače crvena i plava

 

Dekoracija

 100 g svežeg voća (maline i kupine)
50 g orašastih plodova za posipanje
Umutiti belanca i so (umesto soli može i kašičica sirćeta). Kada se formira bogata pena dodati šećer, u manjim količinama, iz više puta. Mutiti dok se šećer ne rastopi. Naneti masu za puslice iz dresir kese na pleh obložen pek papirom. Sušiti sat vremena u rerni na 100 stepeni, sa uključenim ventilatorom ili umesto ventilatora ostaviti u poluotvorenoj rerni pola sata nakon pečenja da se dodatno osuše.
U žumanca sipati malu količinu hladnog mleka, dodati karamel puding i umutiti. Ostatak mleka i šećer zagrejati. Malo vrućeg mleka sipati preko žumanaca i pudinga, a zatim sve vratiti na vatru da se skuva i neprestano mešati. Dodati kašičicu mleka u prahu i malo oraha.
Umutiti slatku pavlaku i odvojiti na tri dela. Dva dela obojiti prehrambenim bojama za kolače (crvena boja za roze slag i plava i crvena za ljubičasti šlag). Na ohlađene puslice naneti umućenu slatku pavlaku. Na roze pavlaku ređati maline, na ljubičastu kupine, a na belu karamel krem.

Ukrasiti orašastim plodovima.

Podeli: Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone

Kitchen TV

ESTERHAZI KAPKEJK (3)
prethodna
Esterhazi kapkejk
LEDENE KOCKE (4)
sledeća
Ledene kocke

Dodajte svoj komentar