Petit fours

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Petit fours

Sastojci

Bouchon
210 g putera
75 g brašna tip 1100
45 g kakao praha
1,5 g soli
115 g jaja
135 g šećera
100 g komadića čokolade 60%
1 kesica burbon vanila šećera
50 ml slatke pavlake
20 g listića kokosa

Kalupe premazati puterom i posipati kakaom. Pola putera iseći na kockice, pola otopiti i preliti preko ostatka, izmešati i staviti na stranu. Izmiksati penasto jaja i šećer, umešati puter,  suve sastojke i kockice čokolade, puniti kalupe za bouchon do 2/3 visine i peći na 170 C 10 minuta, da ostanu sočni u sredini. Dekorisati umućenom slatkom pavlakom i listićima kokosa.

 

Madeleines
2 jaja
75 g putera
75 g šećera
40 ml soka limuna
kora jednog limuna
75 g mekog brašna
1 kašičica praška za pecivo
prstohvat soli
10 g maka u zrnu
50 g prah šećera

 

Otopiti puter, umiksati ga u jaja sa šećerom, dodati ostale sastojke i sve ravnomerno umiksati. Puniti kalupe za madeleines, peći na 190 C dok ne postanu sunđerasti na dodir. Dekorisati prah šećerom.

 

Financiers
125 g putera
100 g šećera
200 g badema
50 g brašna
120 g belanaca
½ tonka oraha
prstohvat soli
1 kašika amareta
100 g smrznutih malina

Grejati puter na umerenoj temperaturi dok ne postane braon boje.Umutiti sneg od belanaca. Sve ostale sastojke spojiti i dodati otopljen puter i amareto. Spojiti sa umućenim belancima. Puniti kalupe za financiere i u svaki ubaciti po 2 maline. Peći na 180 C 10 minuta dok ne počnu da se  odvajaju od  kalupa.

 

Glazura i dekoracija
100 g slatke pavlake
150 g bele čokolade
20 g seckanih pistaća
20 g štapića badema
20 g čoko kuglica

Napraviti ganaš od slatke pavlake i čokolade.Umakati gotove finansijere i posuti ih bademima, pistaćima i čoko kuglicama.

 

Praline

Školjke
200 g tamne čokolade

Punjenje, ganaš
100 g tamne čokolade
165 g slatke pavlake
20 g prženih seckanih lešnika
15 g paste od pistaća

 

Temperirati čokoladu na 45 C, pa je ohladiti na 27 C i zatim ponovo zagrejati na 30 C. Zagrejanu čokoladu sipati u kalupe i obložiti čokoladom, po potrebi ponoviti postupak dva puta. Ostaviti da se ohladi. Napraviti ganaš od vruće slatke pavlake i tamne čokolade. Pustiti kratko da se ohladi i puniti školjke. Zagrejati čokoladu na 28 C i zatvoriti praline pomoću špatule. Energičnim potezima izvući praline iz modle.

Kitchen TV

prethodna
Tarte fine
sledeća
Hazel

Dodajte svoj komentar