Pica u kornetu

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Pica u kornetu

Sastojci

Za testo

2,5 dl mlake vode

1 kašika šećera

7 g suvog kvasca

400-450 g brašna

2 kašike maslinovog ulja

1 kašičica soli

Za paradajz sos (može i kupovni)

1 čen belog luka

1 konzerva od 400 g paradajz pelata

1 kašičica šećera

1 kašičica sušenog bosiljka

1 kašičica sušenog origana

Za nadev

100 g sveže i 100 g tvrde mocarele

100 g kulena

50 g pančete

1 kašika origana

hamer, selotejp i alu folija

 

Da bi se napravilo testo, u činiji pomešati vodu, šećer i kvasac i ostaviti na toplom da zapeni, oko 10 minuta. Dodati polovinu količine brašna, promešati viljuškom, pokriti providnom folijom i ostaviti nekoliko sati na toplom. Dodati maslinovo ulje, so i postepeno ostatak brašna, pa umesiti meko i elastično testo. Prebaciti ga u čistu činiju, premazati sa malo maslinovog ulja, pokriti providnom folijom i ostavite na toplom da raste 1-2 sata.

Za paradajz sos, u šerpici na malo maslinovog ulja pržiti blago pritisnuti beli luk dok ne zamiriše, usitniti ga u blenderu pa dodajti paradajz pelat, šećer, malo soli, bosiljak, origano i pola šolje tople vode. Kuvati na laganoj vatri oko 15 minuta dok se sos ne zgusne, pa začiniti solju i biberom po svom ukusu i ostavite sa strane da se ohladi.

Napraviti kalupe za kornete od hamera (jedan A4 format je dovoljan za dva fišeka) i obmotati ih aluminijumskom folijom. Kalupe premazati sa malo maslinovog ulja. Testo razvući da bude tanko. Iseći komad testa i obmotati oko kalupa, blago pritiskajući ivice da se zalepe. Ponoviti postupak sa preostalim kalupima i testom. Kalupe sa testom ređati na pleh blago posut brašnom i peći u zagrejanoj rerni na 220°C 10-15 minuta. Izvaditi testo iz rerne, ostaviti nakratko da se prohladi, pa ga pažljivo skinuti sa kalupa. Napuniti ispečeno testo filom po želji, počevši od rendanog sira. Nakon sira dodati sos (izvaditi čen belok luka), dodati još malo origana, pa po izboru malo pančete i malo kulena. Tako nastaviti sloj po sloj dok se ne potroši sav materijal. Svežu mocarelu sačuvajte za kraj u vidu poklopca. Napunjene kornete stavite u šolje i vratite u rernu da se peku još 5-7 minuta na istih onih 220°C.

Izvaditi iz rerne i poslužiti odmah.

Podeli: Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone

Kitchen TV

cini-i-zacini-ep13-cokolada-mov_snapshot_10-37_2016-10-24_12-03-51
prethodna
Afrički čokoladni keksići sa crnim biberom
cini-i-zacini-ep15-persun-mov_snapshot_13-10_2016-10-24_12-05-14
sledeća
Namaz od belog pasulja i peršuna

Dodajte svoj komentar