Piletina Kung Pao

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Piletina Kung Pao

Sastojci

  • 500 g pilećeg filea
  • kineski mix povrća
  • ulje za prženje

Marinada

  • 2 kašike belog vina
  • 2 kašike soja sosa
  • 2 kašike ulja od susama
  • kašika skroba
  • malo vode

Sos

  • 2 kašike belog vina
  • 2 kašike soja sosa
  • 2 kašike ulja od susama
  • kašika smedjeg šećera
  • kašika skroba
  • kašika sirćeta
  • ½ kašičice đumbira u prahu
  • ½ kašičice bibera
  • ½ kašičice ljute paprike
  • 6 čenova belog luka
  • 100 g pečenog kikirikija
  • 4 struka mladog luka

Prilog

  • kuvani pirinač

 

Način pripreme:

  1. Napraviti marinadu od vina, soja sosa, ulja od susama i kašike skroba razmućenog u malo vode. U marinadu staviti komade piletine, dobro promešati i ostaviti da se hladi u frižideru 30 minuta.
  2. Sos: U posudi pomešati vino, soja sos, ulje od susama, sirće, đumbir, biber, smeđi šećer i skrob razmućen u malo vode. Dodati beli luk, mladi luk i kikiriki. Presuti u kaserolu i na umerenoj vatri uz stalno mešanje krčkati nekoliko minuta dok se ne zgusne. Po potrebi dodati malo vode da se sos razblaži. Skloniti sa vatre.
  3. Zagrejati tiganj sa malo ulja, izvaditi piletinu iz marinade i pržiti je nekoliko minuta. Dodati povrće i nastaviti prženje još nekoliko minuta. Dodati sos, promešati tako da sos ravnomerno prekrije povrće i piletinu.
  4. Servirati uz kuvani pirinač.
Podeli: Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone

Lepi Brka

Lepi Brka je svet proputovao na najbolji način, uvek u blizini kvalitetne kuhinje.

im112_braunis
prethodna
Brownies
im114_pita od jabuka
sledeća
Pita od jabuka

Dodajte svoj komentar