Pita hleb, pohovane ćureće šnicle u bademu i ragu od patlidžana

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Pita hleb, pohovane ćureće šnicle u bademu i ragu od patlidžana

Sastojci

400 g brašna

2,5 dl mlake vode

1 kesica suvog kvasca

1 kašičica šećera

so

ulje

Razmutiti kvasac, šećer i so u mlakoj vodi. Sjediniti sa brašnom i umesiti testo, ostaviti da odmori pola sata. Gotovo testo iseći na jednake komade od kojih pravimo loptice koje se razvuku oklagijom i takve se peku u rerni na plehu sa papirom. Uključiti samo gornji grejač rerne na 250 stepeni 4-5 minuta, što bliže gornjem grejaču.

 

Pohovane ćureće šnicle u bademu

400 g ćurećih prsa
200 g sira
3 jaja

1 dl mleka
100 g brašna
50 g mlevenih badema
150 g prezli

so i biber

slatka mlevena začinska paprika

Priprema:

Ćureća prsa iseći na šnicle, pa čekićem ulupati. Začiniti solju i biberom, staviti sir u sredinu šnicle i preklopiti. Od jaja i brašna imleka ulupati gustu, lepljivu smesu koju začinimo sa malo slatke paprike, u koju prvo umačemo šnicle, pa zatim u mešavinu prezli i mlevenih badema. Ponoviti process još jednom. Pržiti u dubokom ulju dok ne dobiju zlatnožutu boju. Gotovu šniclu servirati u pita hlebu sa pirjanim patlidžanom.

 

Ragu od patlidžana

2 patlidžana
1 glavica crnog luk
4 čena belog luka
2 paradajza
peršunov list
so i biber

slatka mlevena začinska paprika

ljuta mlevena začinska paprika

 

Patlidžan iseći na kocke, posoliti i ostaviti da se cedi. Na malo ulja propržiti usitnjen luk i kada omekša, dodati mu patlidžane, pa paradajz seckan na kockice začiniti po ukusu i ostaviti da se krčka dok sve  ne omekša. Kada je gotovo skinuti sa vtatre  Posuti peršunovim listom, poslužiti.

 

Umak od sira

200 g zrelog belog sira
4 kašike jogurta

4 kašike pavlake
3 čena belog luka

biber
peršunov list

 

Sir izdrobiti viljuškom, pa mu dodati jogurt i pavlaku dok se ne stvori kremasta masa. Začiniti biberom i belim lukom i ako je potrebno solju. Posuti peršunom i promešati.

 

Podeli: Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone

Kitchen TV

IMG_4906
prethodna
Orijentalna pečena riba, kuskus sa povrćem i baklava
IMG_5029
sledeća
Pivski hleb, pivski gulaš i krem od tamnog piva

Dodajte svoj komentar