Pivski hleb, pivski gulaš i krem od tamnog piva

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Pivski hleb, pivski gulaš i krem od tamnog piva

Sastojci

600 g brašna

2 kesice praška za pecivo

2 jaja

½ l piva

so

100 g palente

1 kašika margarina

250 g rendanog kačkavalja

250 g stišnjene ćureće šunke

100 g suvog vrata

80 g mešavine semenki (susam, lan, suncokret, golica)

 

Umutiti jaja.U brasno dodati so,umućena jaja, postepeno dodavati pivo, prašak za pecivo,umešati. Nastaviti sa mešenjem testa uz dodavanje piva.Narendati sir na krupno i dodati ga u testo,ćuretinu i suvi vrat iseći na trakice i dodati u testo.Cetvrtasti pleh namazati sa margarinom,posuti ga sa palentom i mesavinom semenki, pa izliti masu za hleb.Odozgo takodje posuti testo palentom i mesavinom semenki. Peci u zagrejanoj pecnici na 180 stepeni 45 minuta.

 

Pivski gulaš

 

800 g svinjskog vrata ili svinjske plećke

2-3 kašike ulja

3-4 glavice crnog luka

350 g šampinjona i bukovača

½ l svetlog piva

6-7 čenova belog luka

5 kašičica slatke začinske paprike

2 lovorova lista

so i biber

peršunov list

 

Crni luk sitno iseckati. Zagrejati šerpu odgovarajuće veličine,sipati uje i staviti crni luk da se uprži.Beli luk iseci na listice .Deo šampinjona iseci na listice,a deo na četvrtine. Bukovače iseci na trake.Meso isećci na kocke velicicne 1,5×1,5 cm .Dodati meso u šserpu sa lukom. Meso kratko opeći sa svih strana i dodati lovorov list, slatku mlevenu papriku, promešati i ubaciti pečurke. Sve zajedno jos kratko uprziti,pa dodati beli luk.Kada beli luk zamirise dodavati po malo piva uz mesanje.Naliti pivom da meso ogrezne.I ostaviti da gulas kuva 30ak minuta,dok meso i povrce ne omeksaju. Na kraju kuvnja izvditi lovor.

 

 

Krema od tamnog piva

 

4 žumanca

120 g šećera u prahu

250 g mascarpone sira

10 piškota

1 dl tamnog jakog piva

1 kesica karamel šećera

 

Dekoracija

3 kašike usitnjenih lešnika

 

Umutiti zumanca i prah secer,dodati malo tamnog piva,uz konstantno mućenje mikserom.Dodati maskarpone sir i karamel sećer.I postepeno dodavati ostatak piva uz mućenje mikserom.Na dno čase staviti dva komada pišokta i kašikom sipati pripremljeni krem od tamnog piva,pa staviti izmrvljenu piškotu,pa opet sipati krem,i nakraju posuti mrvljene lešnike. Tako pripremljen desert ostaviti do služenja u frizideru.

Podeli: Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone

Kitchen TV

IMG_4964
prethodna
Pita hleb, pohovane ćureće šnicle u bademu i ragu od patlidžana
IMG_5111
sledeća
Marakeška pita Pastilla, ćurosi i „bissara“

Dodajte svoj komentar