Pizza hleb, voćne palačinke, sataraš, brza fokača

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Pizza hleb, voćne palačinke, sataraš, brza fokača

Sastojci

DORUČAK-Pizza hleb

2 parčeta tost hleba

3-4 masline

2 kašike ajvara

2 kašike rikote

origano

maslinovo ulje

1 rendani čen belog luka

 

Hleb premazati miksom maslinovog ulja i belog luka, rasporediti ajvar, rikotu, masline, pa posuti origanom. Zapeći kratko na 180 stepeni.

 

 

 

SLATKO-Voćne palačinke

 

Palačinke

1 jaje

4 kašike speltinog brašna

1 kašika mlevenog lanenog semena

200 ml mineralne vode

1/3 kašičice praška za pecivo

30 ml maslinovog ulja

 

U posudi žicom umutiti jaje, postepeo dodavati sve ostale sastojke uz konstantno mućenje žicom.  Zagrejati tiganj sa malo ulja i ispeći palačinke od napravljene mase.

 

Nadev od meda i banana

2 kašike meda

sok od 1/2 limuna

sok od 1/2 pomorandže

2 kašike mlevenog badema

1 banana

U šerpu sipati med i sokove citrusa. Kada proključa dodati banana isečenu na kolutove. Kuvati 2 minuta i sloniti sa ringle. Dodati mlevene bademe i lagano promešati kako bi upili višak tečnosti.

 

Sataraš  uz brzu fokaču i  kozji sir

 

Sataraš

3 crvene paprika

2 jaja

1 paradajz

1-2 struka mladog crnog luka

50 g svinjske masti

 

Papriku iseći na žiijen, mladi luk iseći na kolutove, paradajz iseći na kockice. U tiganj sipati mast i pustiti da se zagreje. Prvo staviti papriku i pržiti 10 minuta, potom dodati luk i paradajz i ostaviti da se dinsta 15 minuta. Nakon 15 minuta napraviti mesta u sredinni tiganja i dodati dva jaja. Jaja ostaviti bez mešanja na tihoj vatri još 10 minuta.

 

Brza fokača

1 šolja integralnog graham brašna

1/2 šolje mlake vode

1/3 kašičice sode bikarbone

malo soli

30 ml maslinovog ulja

5 maslina

svež ruzmarin

 

U posudu sipati brašno, sodu biarbonu, maslinovo uje, i malo soli. Umesiti testo i prebaciti ga na nauljenu tepsiju. Prstima oblikovati testo u kružni oblik. Masline iseći na pola po dužini i utisnuti ih u testo, slomiti par grančica ruzmarina i utisnuti ih u testo. Preliti testo maslinovim uljem i staviti ga u zagrejanu rernu na 180C 20 minuta.

 

RECEPT – MASKA SA MASLINOVIM ULJEM

1 kašika šećera od šećerne trske

1/3 šolje maslinovog ulja

 

 

Pomešajte šećer I maslinovo ulje pa kružnim pokretima umasirajte u kožu. Ovaj piling će ukloniti izumrli površinski sloj epiderma, nahraniti kožu i zaštititi je. Maslinovo ulje za lice dobro isperite da ne bi ostao masan sjaj.

Kitchen TV

prethodna
Slani tost doručak, bombice, cvekla burger, žuta salata, burger pogačice
sledeća
Voćna kaša, narandžaste palačinke, bundevasta musaka, salata

Dodajte svoj komentar